tiistai 18. maaliskuuta 2014

Syntinen herkku ja munavinkki

Jos bongaa reseptin jossa kerrotaan "uudesta" hitistä, jossa yhdistetään Brownies ja Cookies eli Brookies, niin eikö sitä olekin silloin ihan pakko kokeilla? No on, jos on kyse sellaisesta herkkuperseestä kuin minä!
Ja toden totta, voin luvata, ettei tästä herkusta puutu voita, sokeria tai suklaata. Ihana, tahmean tiivis Browniemainen pohjakerros ja rapsakka Cookiepinta, slurps! Melkein voin taata, että yhdellä palalla taiot itsellesi hetkessä kaksi kiloa lisää! Sivuvaikutuksena saattavat myös paikat lähteä hampaista. Myöskin joku suunnattoman hyvänolontunteen saattama tärinä ja vapina voi sinut yllättää.

 Ulkonäkö voi olla mitätön, mutta maku ei. Tajunnanräjäyttävää herkkua. Tähän kun lisäisi vielä vaniljajäätelön...oih!

Ohje on yksinkertainen, tavallista leipomista. Malttia se vaatii, koska taikinaa pitää jäähdyttää ainakin tunti ja paistamisen jälkeenkin jäähdyttää kunnolla. Ääääh, ihan kamalaa, mulle. Hetimullekaikkitännenyt!!!



Mutta hyvää tämä on, aijaijaijai....

 Katsokaas muuten tämä video. Ihan mahtava idis. Siis tämä. *klik*
 
Brookies
12–16 kpl

Brownie-taikina:
115 g voita
150 g suklaata
2 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
Cookie-taikina:
115 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna + 1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
150 g suklaata
(Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä)
Valmista brownie-taikina. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa joukkoon kananmunat.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Siivilöi ne suklaaseokseen ja kääntele taikina tasaiseksi.
Vuoraa noin 22 x 22 cm:n kokoinen neliön tai suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka tai uunivuoka leivinpaperilla. Saat leivinpaperin asettumaan vuokaan paremmin, kun rypistät sen palloksi, kastelet kevyesti vedellä, rypistelet vielä hetken ja sitten avaat.
Kaada brownie-taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja laita vuoka jääkaappiin ainakin tunniksi.
Valmista cookie-taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää yksi kokonainen muna ja yksi keltuainen, ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi–sokeri-seokseen. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, jotta siihen ei muodostu sitkoa.
Leikkaa suklaa veitsellä kuutioiksi. Kääntele ne lopuksi taikinan joukkoon.
Asettele cookie-taikina kahden lusikan avulla nokareiksi brownie-taikinan pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. HUOM! Jatka paistamista tarpeen mukaan, jos brownie-kerros vaikuttaa liian raa'alta. Tarkkaile kuitenkin, ettei taikina kypsy liikaa vaan jää sisältä kosteaksi. Anna jäähtyä rauhassa vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Brookie kiinteytyy vasta jäähtyessään ja koostumuksesta tulee siten oikeanlainen: rapea päältä ja tahmea sisältä.
Nosta kakku leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa 12–16 ruuduksi ohutteräisellä veitsellä. Tarjoa halutessasi vaniljajäätelön kanssa.

Alkuperäinen ohje ja muita jorinoita täällä.

17 kommenttia:

  1. Mä voin kuvitella, kuinka herkullista tuo on. Ja tosiaan kun siihen vielä lisäisi vaniljajäätelön. Koitan nyt aktiivisesti unohtaa, että olen ikinä näistä kuullutkaan. Muuten alan heti leipomaan, kun kunto paranee ja taatusti söisin aivan liikaa.

    En ollutkaan ennen nähnyt tuollaista keltuaisten erottelua. Todella näppärää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten musta tuntuu, ettet sä pysty unohtaan... ;)
      Paranemisia!!!!

      Poista
  2. No, onpas näpsäkkä idea munille..tuota tarttee kokeilla niinkuin tätä sun herkkuasikin, kuullostaa aikasta hyvältä, mulle kun maistuu kaikki se missä on suklaata tai salmiakkia.. muu saa jäädä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä niin suklaista ja makeaa... Meitä oli viisi jotka tästä söi ja kaikki tahtoi lisää. Ei voinut siis olla kovin pahaa!

      Poista
  3. Pakko kokeilla joskus! Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta, niin olen kuullut :). Ja prkl kun mulla on jotenkin semmoinen tilanne että pitäis näyttää vähän noita leipomiskykyjä :D. Munajuttua on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu! Ja sullahan on sekin hyvä puoli, et sulla on miltei on line- ohjaaja tarvittaessa... ;)
      Munajutut kannattaa kokeilla Aina!

      Poista
  4. Siis tosi näppärä munajuttu! Mie ku koitan pitää "saavutetut linjat" ja paistelen munia ja munakkaita ilman keltuaista (ne menee koirille, ei roskiin) ja se on välillä niin hitonmoista räpimistä etenkin valkoisten kananmunien kanssa - tuossa linkissähän käytettiin ruskeita, jotka on vahvempia ja helppokäyttöisempiä, mutta harvinaisempia... kokeilenpa, jos onnistuu valkoisten munien kanssa. Heti huomenna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...jos löydän jostain muovipullon...

      Poista
    2. Ainakin näyttää kovin toimivalta. Livenä on vielä kokeilemati mullakin.

      Poista
  5. Njam!

    Esikoinen halusi tehdä huomiselle munkkeja (!) kun tilasin siltä jotain kahvin kanssa. Vieraita tulossa. Hmmm, vai pitäiskö tilata tollanen?

    VastaaPoista
  6. Ai, että vesi herahti kielelle. Teki jo valmiiksi makiaa ja arvaa kuinka paljon nyt teköö :D Ja kaapissa ei tietenkää mitään hyvää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) Makeanhimo on kyllä aika inha juttu. Varsinkin juuri silloin, kun Mitään ei ole...

      Poista
  7. Ihana leivontaresepti - kuulostaa juuri sellaiselta ohjeelta, ettei näitä leivonnaisia voi vastustaa! <3

    VastaaPoista
  8. Jep, palan kun otat, niin se oli sitten siinä.....hetken päästä otat toisen...ja niin se jatkuu......

    VastaaPoista
  9. Tuota pullokikkaahan täytyy kokeilla, jos innostuisi tekemään marenkia. Mutta ensin kyllä testaan Brookiesin. Taikinat kyllä vaikuttaa siltä ettei vuokaan päädy mitään kun ahmatti leipoja syö ne suoraan kulhosta :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Pus!