perjantai 14. marraskuuta 2014

Pingviinit Prahassa

Aamu valkeni sumuisena ja ulkomaalaisena, kun Puolis ja Helmi-pingviinit vääntäytyivät pystyyn kellon soidessa kahdeksalta. Uskokaa pois, joka aamu on soinut, ei muuten ehdi nähdä kaikkea, mitä on suunniteltu.. Niin paljon on kävelty, että molemmat kävelee aina ensi askeleet kuin paskikset housussa olevat pingviinit, niin sattuu lonkkiin ja pohkeisiin! Mutta sillä se kai lähtee, millä on tullutkin, tuumattiin.. Mutta jokseenkin koomisen näköisiä saatetaan olla. Pikasuihku, maalia nassuun ja aamiaiselle. Ihanalle sellaiselle!
Tänään kahden kyltyrellipäivän jälkeen oli suunnitelmissa shoppailupäivä ja osoitteena uuden kaupugin puoli. Taas taivallettiin, eksyttiin ja taivallettiin..pysähdeltiin, ihmeteltiin ja ihasteltiin. Lapset sai tuliaisia ja jotain saatiin kai itsekin. Kasseista löytyi mm. joulupukkibokserit, helmiä, t-paitoja, koruja ja muutakin pientä kivaa, joita ei voi tässä mainita. Puolis osti ihanaa shimmeröintiainetta joka jäi ihan hintsusti mua harmittamaan, mutta ajatus ei sillä kohtaa kulkenut, koska oli niin kova hätä... Olisin saattanut haluta minäkin.  Toistakin kovasti mainostettua helmikauppaa etsittiin, mutta törmättiin aina vesiperään ja lopulta luovutettiin. Yksi riitti, kiitos, nyt on vähän erilaisempia helmiä Helmilläkin näperrettäväksi.
Takaisinpaluumatka venyi pitkähköksi, saatettiin vaihteeksi taas vähän eksyä, mutta paljon kaunista nähtiin! Matkalla törmättiin jääbaariin, joka oli oikeasti aivan huippu! Sisäänpääsymaksu 200 (n.8€ sisälsi 20 minuutin oleskelun pakkasbaarissa, lämpimät vaatteet ja jääkuutiosta tarjotun drinkin. Aivan mahtava paikka!!


Hotellilla kerittiin lepuuttaa pingviinijalkojamme tunnin verran, kun jo taas oli mentävä. Olimme varanneet maanalaisen kierroksen kaupungin alla sijaitsevissa "holveissa", joissa saimmekin opaspojulta yksityisopastusta; ketään muuta ei ilmestynyt paikalle. Pojun hankala englanti jätti osan asioista pimentoon, mutta hienoahan siellä maan alla oli ja pelottavaa!! Kuvat otettu luonnollisesti salamalla, eivätkä näytä siis yhtään niin jänskiltä.

U Pavouka-ravintola on yksi näistä kivisiin luolastoihin tehdyistä ravintoloista, joissa olikin kiva hämärä tunnelma ja herkullista ruokaa; gulassia ja vaaleaa leipää (sai siellä muutakin) Ravintolasta poistuessa pingiinit näyttäytyivt taas ja nyt jo voihkeen kera. Huomisen kun vielä jaksaa taapertaa... 

Paitsi että mä en halua lähtee!!!! (pohkeet haluaa kyllä...)

4 kommenttia:

 1. Matkanne kuulostaa vain paranevan päivä päivältä, vaikka pingviineinä siellä taaperrattekin. Ihanaa!

  VastaaPoista
 2. Ihanan kuuloinen reissu! Ja hienoa kun jaksat/ehdit sielläkin blogia päivitellä, saadaan kuulumisia ihan tuoreeltaan. Mukavaa jatkoa reissulle!

  VastaaPoista
 3. Lomanne tuntuu täyttäneen tarkoituksensa :). Loppuun saakka nauttimista!!

  VastaaPoista
 4. Kaikki irti viimeisistä hetkistä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Pus!