tiistai 6. tammikuuta 2015

Lehtikaalichipsit

Täytyihän munkin niitä sitten koettaa, paljon kehuttuja ja räjähtävän terveellisiä *klik* lehtikaalichipsejä. Googlasin tietoa sieltä sun täältä ja tein sitten siitä kaikesta omat päätelmäni ja versioni.



Pesin 200 g lehtikaalia hyvin ja kuivasin huolellisesti. Revin käsin palasiksi niin, että lehtiruoti jäi käyttämättä (voi varmasti surruttaa nekin pirtelöön se, joka sellaista harrastaa). 2rkl oliiviöljyä ja 1/2 tl suolaa riitti hyvin koko määrän öljyämiseen. Kädet vain kaalinlehtien joukkoon ja huolellista pyörittelyä niin, että kaikki lehdykät muuttuvat kauniin kiiltäviksi. Öljyn määrä tuntui aluksi pieneltä, mutta riitti hyvin! Levitin lehdet leivinpaperin päälle pellille niin, etteivät olleet päällekkäin.Tämä määrä meni kolmelle eri pellille. Kuivuivat uunissa, pelti kerrallaan (kiertoilmalaiset voivat laittaa kaikki kerralla) 150 asteessa 15-20 minuuttia. Ruskistuvat lopussa aika nopeasti, joten ole tarkkana! Meillä tykättiin enemmän ihan vihreistä versioista, kuin rusehtamaan päässeistä. Rakenne on näissä kyllä jännä. Niin unelmanohut ja rapea, ettei voisi kuvitellakaan! Mausteita voi käyttää mielen mukaan. Meillä kokeillaan ensi kerralla valkosipulia. Nämä ovat ihan ok. Eivät taivaallisen hyviä, mutta eivät kyllä yhtään pahojakaan. Ehkä näihinkin pitää tottua? Mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen villitys!

10 kommenttia:

  1. Mä tein kaksi kertaa (annoin siis toidenkin mahdollisuuden) mutta kun edelleen olivat njäääh, luovutin. Mutta lehtikaalia käytän kyllä pirtelöissä ihan sellaisenaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, kuka sitä njaahtä viitsiikään syödä!

      Poista
    2. Ei kukaan, mieluummin syö sitä namia!

      Poista
  2. siitäkös se johtuikin etten ihastunut, kun vähä oli kans liikaa uunissa.smoothiessa kyllä meni kivasti, kun banaani loivensi. salaattiin en kyllä tota osaa kuvitella, sen verran terveellisen oloista oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kyllä aika terveellisen oloista oli, kun mäkin sitä siinä tehdessäni raakana maistelin ;)

      Poista
  3. Kuulostaa muuten sellaisilta joita on pakko kokeilla. Mullak kun on melkein pakko olla syötävää silloin kun tuijottelen leffoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitahan, sä joko tykkäät tai sitten et :-D Mutta muista: ne maistuu Terveelliselle!

      Poista
    2. Terveellinen on hyvää ja tietäisitpä vaan kuinka paljon mä syön kasviksia. Kunnon salaatti johon laittaa sekaan kanaa tms. on monta kertaa paljon parempaa kuin raskas perusruoka - varsinkin kesäaikaan.

      Poista
    3. Mä tykkään kyllä kermaviilistä ja porkkanoista joten kaipa noitakin voisi kokeilla ;)

      Poista
    4. Näiden kanssa ei kyllä kermaviili onnistu. Ainakaan dippaamalla. Paitsi jos laittaa ensin suuhun lusikallisen kermistä ja sitten rapistelee ton lehdykän päälle :-D

      Poista

Kiitos kommentista. Pus!