keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Hyvä kiertämään

Se on sitten syyskuu. Selkeästi huomaa, miten aamukuuden aikaan kotoa ulkoistuessa on hämärää ja hytisyttävää. On pitänyt kaivaa villatakki esiin. Takapihan kukat näyttää jo vähän nuupahtaneilta ja surullisilta. Niillä ei enää kauaa ole armonaikaa.

Tänään on ollut vapaa. Taas kerran aamulla aikaisin hilpasin labraan. Iltapäivällä alkoi sitten pikkuhiljaa paukkua kännykkään labratuloksia ja tietoa siitä, että e-omahoidossa on hoitajan kommenttia. Pyllyllään olevasti arvosta varmaankin tulee puhelinsoitto huomenna. Sitten kuulen, voinko jatkaa Trexanin syöntiä vai en. Vastustuskyky/sitä ylläpitävä  valkosoluarvo/neutrofiili on nyt romahtanut, joten saa peukuttaa sen puolesta, etten sairastu. Mihinkään. Nyt siihen olisi "hyvät" mahikset. Nämä olemassaolevat vaivat riittää, kiitos, tällä erää.

Heti aamulla kun laittaa itsensä "maailmallemenokuntoon", eikä jää yöpaidassa haahuilemaan, saa paljon enemmän aikaan. Pyykkituvalla on käyty, ystävää on kuskattu ja turinatuokio pidetty, kauppareissu hoidettu, vadelmapannari tuli uunista, kala odottaa sinne pääsyä.. Kaapista kaivoin jo vähän syystunnelmia, eli valot ja kynttilöitä. Kirjastossakin poikkesin. Varasin kirjan ja olen sijalla 41. Saan sen luettavaksi ehkä vuonna 2017?  

Facessa on meneillään Laita hyvä kiertämään- kampanja, johon muakin kutsuttiin. Nyt on kivoja pikkujuttuja tehty; mm. kirjastossa käydessäni sujautin parin kirjan väliin pikku lappusen, jossa on kannustavaa ja kivaa tekstiä seuraavalle lukijalle. Toivottavasti ilahduttaa. (ja toivottavasti kirjastohenkilökunnalla ei ole mitään tätä vastaan? Vaan voiko olla?..) 
Postipatekin sai töitä samalla saralla. 
Jalkapuolen ystävän kuskailu lienee myös hyvä teko. 
Ja arvatkaapa mitä? Se palasi takaisin nopeammin kuin uskoinkaan!!! Tulin Nuorimmaisen kanssa kotiin ja päätin kurkata öljyt samalla. Vähän siinä oltiin huuli pyöreänä,kun homma toimikin erilailla kuin vanhassa autossa. (oumaikaad, onko joku muu katsonut mun autosta öljyt koko vuoden??! Nyt nolottaa!! ) Pihaan tuli juuri nuorehko mies, joka pyysi saada auttaa. No saihan se!! Ystävällisesti näytti, miten tikkua luetaan, se kun oli vähän kummallinen. Kiittelin kovasti. Tulipa hyvä mieli! Toivottavasti hällekin. 

Jos imuria jaksaisi vielä vähän tanssittaa, saisi hyvällä omallatunnolla sitten lötkähtää sohvaan vaanimaan Emmerdalea. Koukussa ollaan ja pahasti! 

                          Kypsymässä oleva vadelmapannari. Aivan sairaan hyvää!!!!


22 kommenttia:

 1. Siis mites toi vadelmapannari toimii? :) Laitatko vaan vadelmat tohon päälle pokkana, vai onks se hilloo vai niin kun mitä? Nimim tahtoo kokeilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan normi pannari, jonka päälle murustelin pakkasesta vattuja muutaman kourallisen :) Kivan raikasta, eikä tarvii mitään lisukkeita!

   Poista
 2. Voi mikä idea... tuota täytyy kokeilla!
  Ja tuskinpa kirjastontädeillä on mitään sitä vastaan, että iloinen lappu on kirjan välissä :) kunhan ei putoo jos joku niitä pläräilee. Onhan niissä ollu välissä vähän yhtä sun toista paljon vähemmän miellyttävääkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lueskelin tuolta, että ihmiset on jättäneet kivoja kirjeitä/kortteja/lappusia kaupan ostoskärryihin, bussin penkille...mihin vaan mistä niitä voi löytää :)

   Poista
 3. Ei kellään kirjastontätilläkään VOI olla mitään ihania lappusia vastaan!

  VastaaPoista
 4. Lappuset kirjaston kirjan väliin on aivan loistava idea! Itse ilahtuisin kovasti :)
  Vadelmapannari näyttää niin hyvältä, pitääpäs joskus kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Ihana idea nuo lappuset kirjojen mukana tai missä nyt sitten niitä onkin. Aivan varmasti ilahduttavat!

  Meille on tuotu vähän aikaa sitten postilaatikkoon nimetön kortti, jossa kirjoittaja kiitteli talon rouvaa "aina niin iloisesta ja herttaisesta olemuksesta".
  Mulla ei ole aavistustakaan, mistä ja keneltä se voi olla. Ilahduin tietysti suunnattomasti palautteesta mutta kyllä olisi ollut hauska tietää, keneltä se on. Oli siis tuotu postilaatikkoon, eikä lähetetty.

  Nyt kyllä kaikki muut vaivat sietävät kiertää Helmen kaukaa! Ihan tarpeeksi on ollut ja lisää et todellakaan tarvi. Pidetään täälläkin peukaloiset pystyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos peukuista!!
   Olipa sullakin kiva postilaatikkoylläri! MIettisin kyllä minäkin, jos tuollaisen saisin, myönnän....

   Poista
 6. Ihana IDEA tuo lappunen kirjan väliin :D SÄ OOT ihana!

  VastaaPoista
 7. Eihän se MUN idea oo. SÄKIN voit tehdä saman ja olla kans ihan ihqu ;)

  VastaaPoista
 8. Oi, kun kiva idea tuo, että laitetaan hyvä kiertämään :) Kaikelle mahdolliselle hyvälle on nyt todella käyttöä, kun on ankea aika monilla meneillään (työttömyys, pakolaiset jne...) Ja ihana tuo nuorehko mies, joka tarjosi apuaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Ja kauniista sanoista luulisi tulevan hyvä meli kenelle tahansa. Eikä maksa mitään!!

   Poista
 9. Okei, uusi yritys, aiempi kommentti häipyi jonnekkin. SIIS: UPEA idea tuo hyvän mielen homma. SInäkin kuulostat nykyään niin iloiselta, että tykkään. Terveysjutuista huolimatta. Täältä tulee hyvän energian ja terveyden tuulet, joten avaa ikkuna sekunniksi. Aiempaan kommenttiin tuli rouvakin kommentoimaan, ehti tassutella parien kirjaimien päälle, mutta .... kovasti pusuttelee...varmaan sulle muutama :)

  VastaaPoista
 10. Hih,ihania olette molemmat. Kiitos tuulista,perille tuli! Hali molemmille!

  VastaaPoista
 11. Laita hyvä kiertämään on hieno asia. Hyvä tulee aina jossain muodossa takaisinkin =). Toivottavasti pysyt terveenä ja arvot tasaantuvat.

  Upeaa viikonloppua sinulle Helmi <3

  VastaaPoista
 12. KIITOS RAKAS ♥HELMI ♥

  Etpä kuule osannut aavistaa, miten sopivaan saumaan postisi tuli. Lisää blogin puolella. :-)

  VastaaPoista

Ilahdun jokaisesta, pienestäkin, kommentista.. Kiitos ja Pus!