tiistai 11. marraskuuta 2014

Ensimmäinen päivä Prahasssa

Eka päivä takana. Tai siis melkein. Iltariennot vielä käymättä..(lue:syömään ja vanhat ja väsyneet nukkumaan). Kellohan laitettiin aamulla soimaan jo kukkoakin ennen, jotta ehditään Kaikkea ja Paljon. Herkkuaamiainen hotellin puolesta nassuun ja kaupungille. Käveltiin ainakin 200 kilometria ja ihmeteltiin Kaikkea. Kaunnita rakennuksia (ooh!), herkkuruokia, ihmisiä, juutalaiskorttelia. Hautausmaa sai kyllä pysähtymään, jollainlailla niin lohduton paikka.


.Monta muutakin rakennusta ja monumenttia tuli bongattua, mutta niiden nimet on nyt just unohtuneet! Astronominen kello, Kaarlen silta on bongattu, sekä monta rihkamakauppaa. Vahingossa tuli bongattua yksi helmikauppakin, joka oli niin ihana, että jouduin hetken hyppimään tasajalkaa. Puolis jotui muistuttamaan hengittämisetä, kun mun into oli niin kova. Ei muuta vikaa, kuin että kauppaan piti mennä myöhemmin uudelleen, mutta se katosi! Ihme! Ei löytynyt enää... Onneksi on vielä monta päivää aikaa etsiä. 
Umpipuhkiuupuneina kun palasimme hotellille, iskettiin aulassa heti käteen viinilasi...ja toinenkin. Vähällä ruualla ja väsyneenä ne kihahti hattuun niin, että me ei päästy huoeeseen sisään. Hervottomina naurettiin oven ulkopuolella ja ihmeteltiin, jotta mitäs nyt tehdään. Ovi vaan ei auennut!! Puolis sitten reippaana hisseili takaisin alakertaan apua pyytämään. Ovikortit koodattiin uudelleen ja johan päästiin "kotiin", jossa sängyllä odotti suklaarasia. Eilen kun odotti skumppapullo... 

8 kommenttia:

 1. Ihanaa reissun jatkoa sinne Prahaan. Se on niin kaunis ja tunnelmallinen kaupunki.

  VastaaPoista
 2. Wau! Praha on aivan mahtava kaupunki. Helmikauppoineen ja olutpubeineen :-)
  Naattikaa!

  VastaaPoista
 3. Voi että, kuulostaa just oikeelta! Ja hautausmaa näyttää aika ankealta, kuolleet lehdet siinä ja kivet vinossa. Käykää jatkossa iloisemmissa paikoissa?
  Kuulostaa siltä, että ruokakin on hyvää, ja se on kyllä tärkeä juttu. Ja suklaa.

  VastaaPoista
 4. Oi, miten ihanalta matkanne kuulostaa! Tuollaista se pitää olla. Rentoa ja kaunista, hyvää ruokaa ja lepoa. Mukavaa jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Parhaudelta kuullostaa - kybällä nauttimista!!

  VastaaPoista
 6. Hyvältä kuulostaa, jatkakaa!!!

  VastaaPoista
 7. Teillä on varmasti mukavaa - teidät tietäen siitä ei ole epäilystäkään mutta nyt mun on pakko kysyä kumpi teistä on siinä "välipalakuvassa"?
  Minen mikään utelias oo, kohan ajattelin muuten kysyä... :P

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikkille, kivaa on. Levosta kaukana!!! Ruoka on liian hyvää ja sitä on aivan liikaa. Paimenelle on nyt pakko vastata, että kun me ei kumpikaan muisteta, kumpi siinä kuvassa on :-D

  VastaaPoista

Ilahdun jokaisesta, pienestäkin, kommentista.. Kiitos ja Pus!