lauantai 15. marraskuuta 2014

Matkailusydän jäi Prahaan..

Praha oli kaunis. Reissu oli huippu. Puolis on ihana. Puolis on umpihöperö ihanuus. Silmäpussit on rumat. Pohkeet on pipit. Suu on hymyssä. Muistot on sydämessä. Sielu on ehkä vielä vähän siellä..     
                                      Kaunis oli, muttei partsin alla laulavaa rinssiä näkynyt..


Mulla on vaikeuksia kirjoittaa matkaraporttia. Tai sitten pitäisi tehdä kaksi.  Sen KiltinHelmen raportti, jossa se hehkuttaa rakennuksia ja niiden upeita yksityiskohtia, joita se olisi katsellut kauan. Joka oli haltioissaan Prahan linnasta, sen upeaakin upeammista torneista, St.Vituksen katedraalista, joka todella sai silmät ymmyrkäisiksi loistollaan ja upeudellaan! Joka ihasteli upeasti valaistuja rakennuksia pimeässä ja kauniita parvekkeita kukkineen.. Joka rakasti herkullisia ruokia ja nautti niistä. Joka olisi halunnut jäädä vielä hetkeksi... Joka katseli kaupunkia ja ajatteli, miten rrrromanttinen paikka se olisikaan ollut...

Se toinen tyyppi, se HösseliHelmi, taas kertoisi reissusta paljon pieniä höperöitä juttuja. Kuten miten nukkumaan mennessä voi iskeä jalkapeukalonsa sängyn laitaan niin, että tähtiä näkyy ja naurattaa niin, että kuuluu naapurihuoneeseen. Tai joka kehuu isoon ääneen miten tuo olisi ihan pan***a, muttei ihan muista, että joku muukin saattaa ymmärtää suomea..Joka lähtee aina väärään suuntaan, kun luulee määränpään olevan oikealla, vaikka onkin vasemmalla. Joka kelpuuttaa aina ilmaisen lasin viiniä (paitsi kerran tein uroteon, kieltäydyin kolmannesta!) Joka opasti Puolista Panacodin ja viinin saloista (hyvä uni tuli, eikä jalkoihin sattunut!) Joka kuvasi salaa paikoissa, joissa se oli kielletty (saahan niin tehdä, jos ei jää kiinni, eikö saakin??) Joka maalaisena oppi, että on olemassa selfiekeppi.  Joka kikatti hysteerisenä hienostokahvilassa (ja monessa muussa paikassa). Joka tutustui Prahan vessoihinkin oikein useamman kautta! Joka totesi, että kaupungissa oli selkeä pashminahuivikartelli!

Matkakaverin tarinaa reissusta voit kurkistaa täältä.

Kuolemattomia: "Kun sä opettelet tällasta käyttään, sä et enää osaa sormea sen jälkeen käyttääkään!" 
"Ollaan me onnistuttu painoa ainakin kerään, siis näihin laukkuihinkin!"                                            Menopelit


Se PerfektionistiHelmi laittaisi tähän nyt listan ja linkit nähtävyyksistä, missä käytiin, mutta se ei ihan just nyt jaksa..

Juttu on nyt niin, että minä tahdon takasin!!!!!!!!!

9 kommenttia:

 1. Määki haluan sinne! Mä oon aina halunnut tonne, tosin silloin, kun on vähän lunta ja lyhdyt loistaa silloilla kauniisti :)

  VastaaPoista
 2. Kaunista olisi niinkin.. Kannattaakin haluta, kaupunki on jotenkin kovin monisäikeinen...on Uutta ja Vanhaa, Basaaritunnelmaa ja Merkkikauppoja. Monenlaista, joka makuun!!

  VastaaPoista
 3. Kävin jo Flamen Who:lle sanomassa että saatte luvan laittaa kuvia niistä rakennuksista koska ne alan ihmisenä kiinnostaa ja samalla voin pyytää sultakin sitä sensuroimatonta matkakertomusta koska jotenkin meikäläisesttä tuntuu että teillä on sopimus siitä mitä kerrotaan ja mitä ei.
  Siitä olen kuitenkin erityisen iloinen että teidän reissu meni hyvin ja palasitte ehjänä takaisin. Oikeesti.

  VastaaPoista
 4. Tätä lukiessa tuli niin monta kommentoitavaa juttua, mutta päällimmäisenä tuo keittoleipä - mihin ne on käyttäny sen leivän sisuksen? Maistoitko sie sitä kulhoa? Siis sitten, kun keitto oli syöty. Miten kenellekään tulee ylipäätään mieleen tehdä limpusta astia...

  Katedraalikin oli varmasti henkeäsalpaava, kun se näyttää siltä kuvissakin, joissa tunnetusti mikään ei näytä niin hienolta kuin oikeasti on. Mutta miksi sillä pitää olla semmonen nimi...

  Tervetuloa kotiin!

  VastaaPoista
 5. Teillä tuntui olleen mukava reissu! Eikä mitään suurempia valituksia ole kuulunut kansainvälisessä lehdistössäkään:)
  Kyllä Praha on omanlaisensa kaunis kaupunki muihinkin eurooppalaisiin suuriin kaupunkeihin verrattuna. Olen käynyt Pahassa pari kertaa.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa totisesti siltä, että on ollut hyvä ja hauska reissu. Ihna niin kuin pitikin!

  VastaaPoista
 7. Teillä on ollut sitten ihana matka!
  Kerran olen kaupungissa käynyt ja sen jälkeen on tehnyt mieli useamminkin Prahaan. Paikkana se on todella kaunis ja kuten sanoit siellä on kaikenlaista nähtävää ja koettavaa.

  Minäkin jään odottamaan lisää matkakertomuksia... ;-)

  VastaaPoista
 8. Mä olen niin onnellinen tästä sun matkasta ja kaikesta kokemastasi. Kiva, kun kirjoittelit reissun päältäkin! Luin jokaisen päivityksen. =) Reissun voimalla taas jaksat pitkään, eikö?

  VastaaPoista
 9. On sulla ollut hieno matka! Nyt vain muistojen voimalla jouluun asti ja sitten taas jo pimeys helpottaa.

  VastaaPoista

Ilahdun jokaisesta, pienestäkin, kommentista.. Kiitos ja Pus!