lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulunaluskuulumisia

Minoon vissiin vähän pöljä. Mä olen niin lapsellisen iloinen joulukorteista! Nyt, jos on tullut oltua kotona postinjakoaikaan, melkein odotan luukulla, koska niitä tulee. Tekisi mieli kiskaista ne suoraa jakajan kädestä sieltä luukun toiselta puolen... :-D Sitten mä ihastelen niitä, erityisesti itsetehtyjä ja olen ihan että jee (ikuinen kakara). Aikani katseltuani sommittelen ne seinään. On tullut muutama kortti, joille en ole itse lähettänyt ja joista olen vähän iloisesti yllättynytkin. Vaan kun ei ole osoitetta, tai jos on ollut joskus, niin se on kadonnut. Niin että kiitos vaan sinä ihana " B. nallekarhu", tunnistat kyllä itsesi ;) Yksi kortti on mysteeri, en tiedä keneltä se on! Minun nimelläni on tullut ja allekirjoituskin on, mutta... en vaan tiedä, kuka se on! Jos kortti on joltakin täältä blogimaailmasta ja allekirjoituksesi alkaa J:llä, niin nykäise hihasta!

Nuorimmaisen kanssa kävin jo eilen kaupungissa lahjomassa kummitytön. Samalla kävimme isossa kaupassa hommaamassa jouluksi tarvikkeet. Jos jotakin jäi, saa täydennykset tehtyä kotikylästä. Ja pienillähän tässä on tarkoitus mennä. Kotiin ajellessamme satoi vettä niin kertakaikkisen kaatamalla, ettei mitään rajaa! Pyyhkijät viuhtoivat maksiminopeudella, eikä silti meinannut nähdä mitään . Lisää varovaiseksi pisti motarilla välkkyvät siniset valot; jollakin oli jo matka katkennut, toivottavasti vain pienesti. Eipä taideta valkeaa joulua saada tännepäin armasta kotimaata.

Nuorimman joulujuhlaa vietettiin aamulla. Jotenkin ne pikkuisten esitykset saa aina joulumieltä nousemaan. Yksi kummilapsista esiintyi ja esitteli juhlan jälkeen ylpeänä todistustaan. Ylpeä saan olla myös Nuorimmaisesta; keskiarvo 8,8 antaa jo liki loistavia numeroita. Muutama hankala aine arvoa laskee, mutta kaikessa ei voi olla välkky. Äidinkieli mm. 10, ranska ja ruotsi 9 jne jne. Matikka ja kemia sitten mättää.... ihan kuin äitinsä! Kaikenlisäksi mun ei tarvitse patistaa millään lailla, en ikinä kysy tai tarkasta mitään. Kokeisiin kyselen, jos pyydetään. Nuorimmainen hoitaa itse koulunsa, välillä vähän liiankin pedantisti ja stressaten. Mutta hyvä näin!
Jalkansa on edelleen kovin kipeä, mutta mitään ei löydy. Viimein saatiin lähete ortopedille, aika helmikuussa. Siihen saakka joutuu käyttämään kyynärsauvoja. Ihan hirveän kökköä!

Tänä iltana juhlitaan. Pienesti. Vanhin raasu sattui putkahtamaan maailmaan juuri joulun alla ja tänään on yllärisynttärit. Tulee muka hakemaan tyttöystäväänsä ja vastassa onkin hullu ja hulvaton sakki omaa sukua. Mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, niin meillä on kivaa!

Sitä ennen vois kiskasta vaikka päikkärit.

12 kommenttia:

 1. Minä kiitän mahdottoman kauniista kortistasi. Se saapui eilen perille.
  Itse olin aikoinut laittaa myös joulupostia matkaan, mutta tässä viime viikkojen tapahtumien aikana en ole enää jaksanut uhrata minkäänlaista ajatusta asialle, saati tehdä asian hyväksi mitään. Yksi lähetys lähti jo useampi viikko sitten (yhteiselle ystävällemme) ja siihen kaikki jäikin. Olen onnellinen, että laitoin edes sen ajoissa matkaan.
  Tämä on ensimmäinen joulu, etten ole edes äidille laittanut joulupostia. Hieman omituinen tunne, mutta hän ymmärtää, eikä muutenkaan koskaan odota/ halua mitään.

  Miten muuten sen avohaavan kanssa on tilanne hoitunut? Tulee tässä taas tuosta toisesta koipipotilaasta mieleen.
  Toivottavasti haava on hoitunut ja toivottavasti nuo omituiset kivut saavat myös hiljalleen selityksen. Ei tuo ole normaalia, että nuorukainen joutuu keppien kanssa kulkemaan, koska jalkaa särkee. NO, sen tiesit kyllä sanomattakin. Ihmettelen vain, miksi sitä jalkaa ei lähdetä tutkimaan tarkemmin.

  Luultavasti teillä on vaarana hauska ilta. Nauttikaa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että se löysi perille! Ja toi ehkä pienen piristyksen keskelle kaikki niitä ei niin mukavia juttuja, joista olette ja joudutte vielä kärsimään. Voimia!
   Keskimmäisen avohaava parani loistavasti, kun alettiin hoitaa sitä sillä "hopealevyllä", Aquacell- niminen. Jäljellä enää arpi.
   Nuorimmaisen koiven kanssa mennään ihan terveyskeskuksen mukaan. Käydään, saadaan yksi tutkimus, pari viikkoa odottelua, taas sisään, toinen tutkimus... odotellaan jne jne... Nyt vasta suostui laittamaan lähetteen sairaalaan, kun omat konstit loppuivat. Toki yksityisellä toimisi nopeammin, mutta...jo fysio vei kaiken.. No, nyt näin ja toivotaan, että vika löytyy!
   Kiitos, kyllä meillä oli hauskaa ja saatiin yllärikin pidettyä loppuun saakka.

   Poista
 2. Kuulostipa mukavalta teidän lauantainne!
  Myös minä olen hoitanut noita jouluostoksia ja siivoiluja viikonlopun aikana ja aika hyvällä mallilla alamme olla!
  Upea todistus nuorimmaisellasi, äiti saa kulkea rinta rottingilla!
  Oikein ihanaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, rottingilla ollaan. Hyvää joulua sinnekin!

   Poista
 3. Hyvää ja Rauhallista Joulua sulle rakas Helmi <3
  Olkoon tuleva vuosi antoisa, menestyksekäs ja terveyttä täynnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIitos OP, kaikkea samaa ja paljon muutakin, toivon sinne <3

   Poista
 4. Hei Helmiseni, olen vasta nyt päässyt koneen äärelle lukemaan mitä maailmalla on tapahtunut. Ole hyvä vaan, kiva kun tuli perille =)

  VastaaPoista

Ilahdun jokaisesta, pienestäkin, kommentista.. Kiitos ja Pus!