tiistai 24. marraskuuta 2015

Kaikki laukee

Mä alan olla sitä mieltä, että tämä marraskuu on kirottu. Mun raha-asioiden kannalta. Olisin sanonut pari päivää sitten myös sään ja harmauden ulkona ja mun päässä kirouksen aiheeksi, mutta nyt se valkeus ja kauneus ainakin koitti. Ainakin hetkeksi.
Mutta se raha, voihan kirosana. Ja iso. Ja paha. Ja monta. 
No, ensin tilipäivänä mä ihmettelin kovasti pientä tiliä. Laskin ja selvitin.. Ja mikä muukaan kuin ihan oma moka. Rajat on olleet mulla liian pienet ja veroa meni 45 pinnaa. Aaargghh!! Tarkoittaa meidän kädestä-suuhun-taloudessa katastrofia. No, mä ajattelin, että kun oikein nipistetään ja kiristetään (mistä??) , niin kai me hengissä pysytään.
Kunnes selvisi, että joulukuun palkkakin on mulla yhtä viikkoa pienempi. Asian piti mennä eritavalla, mutta ei nyt menekään.. Lisää katastrofia. Kelalta saan osan takaisin, joskus, varmaan ensi vuoden puolella. Vaan eipä auta nyt.
Puhelin alkoi kenkkuilla. Vilkkuva valo ilmoittaa saapuneista viesteistä, ääni ei kuulu kuin noin joka toisella kerralla. Tyttärien kanssa testattiin; puhelunsa eivät tule perille! Tänään kapine on yhtäkkiä vaan sammunut  kahdesti sen kummempia varoittelematta. Aaarrggh!!
Pyykinpesukonehan mulla oli "ostolistalla", kunhan saan säästettyä. Pyykkituvalla käyn nyt tuolla toisessa talossa. Nyt on sitten listalla myös puhelin. Voi luurirakas, toimi  nyt vielä piiiiitkään.....
Toissailtana tiskikone päätti lakata toimimasta. Vilkutti ja piipitti. Kyllä meinasi itku päästä. Annoin sen olla, otti niin pannuun. Seuraavana päivänä mä olin sisuuntunut sen verran, että jaksoin alkaa etsimään netistä mahdollista vikaa. Kauniita sanoja siellä vaan oli. Leikin sitten putkimiestä; rassasin ja irrotin ja melkein potkin ja kiroilin. Ja arvaatakaa mitä; se toimi (ainakin kerran!!)
Ei tässä vieläkään mitään; tietokone lakkasi lataamasta. Puhelimella pääsee nettiin ja pankkiin (miten kauan...?) mutta mitään kirjoittamaan en sillä ala; ei mahdu mun töppösormilla kirjoittamaan. Olin paikallistavinani vian johtoon, koska sitä milli kerrallaan liikuttelemalla kone aina latasi hetken. Vingutin vikat visat ja ostin johdon. Vaan ei. Vika onkin tossa tietskassa olevassa reiässä, johon johto työnnetään. Ääh. Läppäri on viis vuotta vanha, eli tietskagurujen mukaan auttamattomasti wanha. Mahtaakohan kannattaa enää korjauttaa, tuskin. 
Onko enää mitään konetta, joka täällä voisi hajota? Vedenkeitin ehkä, mutta kattilallakin sentään pystyy... 
Säästöostoslistalla on nyt siis puhelin, pyykkikone ja tietokone. Ilman tiskaria me kyllä selvitään (nyyh) 
Mä. en. ala. 

Ai niin. Auto on katsastettava joulukuussa, ja öljyt vaihdettava, sekin kilometriraja meni umpeen jo muutama kk sitten.  Voi aaaarggh.

Miten, miten kaikki voi hajota saman kuun aikana? 

Se on se mister Karma, joka ei luovuta. Se on ilmeisesti päättänyt, että mun on kohta oikeesti mentävä johonkin esson baariin tyrkylle. 

Tissis mai laif ögen.

19 kommenttia:

 1. Voi paska :(
  Ei ole tuollainen putki todellinen :(
  Mulla on ollut läppärissä ongelmia juurikin virran saannin kanssa. Siinä on auttanut, kun olen pystynyt paperilla kiilaamaan virtajohdon sopivaan kulmaan. Sitten pelittää jälleen.

  VastaaPoista
 2. Voihan P. Toivon todella, että huonot päivät eivät kulje kahden pakkauksissa. Tai huonot viikot. Täällä niitä on ollut putkeen aika monta...
  Tsemppiä ja voimia.

  VastaaPoista
 3. Mun vanha luuri meni mykäksi välillä, auttoi kun suljin välillä. Ne on kuin tietsikatkin, niitä pitää välillä sulkea et toimii.

  Aliina kirjautumatta

  VastaaPoista
 4. Voi eiiii :( Ihan uskomattoman epistä! Nyt kyllä lähetän täältä sellaiset terveiset sun huushollin kaikille laitteille, että toimikaas ja nätisti (tai muuten!!!). Miten se aina meneekin niin, että vastoinkäymiset tulee aina ryppäissä...
  Hirmuisen isot tsemppihalit ja voimasuukot!! ♥ ♥ ♥

  PS. Facebookin oman alueen kirppispalstoilta voi tehdä joskus löytöjä halvalla.

  VastaaPoista
 5. Kyllähän se niin tahtoo olla, että tuolla karmalla on paha tapa ilmestyä juuri silloin kun sitä ei todellakaan tarvita. Onneksi sulla on mahdollisuus käydä pyykkituvalla. Mulla jos kone hajoaa niin pitäisi käydä äidin luona pyykillä. Ei ole taloyhtiössä pesulaa. Toivotaan, että koneet vielä jonkun aikaa toimivat. Voimia!!!

  VastaaPoista
 6. Voi ryönä... ei kaikkea voi muistaa ajatella etukäteen! Niinku noita tulorajoja. Pitäskö mejän panna keräys pystyyn? Postin kauttakaan ei taida maksaa vaivaa lähettää mitään, ku ne vaan lakkoilee, vaikkakin aiheesta... mistä mieleen - hyvää nimipäivää! Ehtikö nimpparipaketti tulla ennen lakkoilua?

  VastaaPoista
 7. Ei oo todellista! Uskomaton lista. En voi kun toivottaa sulle jaksamista ja lehmän hermoja, auttaisin jos osaisin ja voisin <3

  VastaaPoista
 8. AAARGH! Toi on just tota tyypillistä säkää, että kaik menöö kerralla. Mutta usko tai älä, jotenkin tästäkin lopulta selviät. Siihen asti paljon tsemppiä selviämiseen ja toivon, että tapahtuis jotain ihmeitä, että saisit rahaa noihin hankintoihin ja auton katsastukseen <3 Mulla on se mokoma katsastus kans hoidettavana joulukuussa...

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikki te ihanat tsempparit. Mun hermo ei tällä puolitoimivalla kännyllä ja töppösormilka vastata jokaiselle erikseen.. ♡ Kyl tää tästä,joku kaunis päivä.

  VastaaPoista
 10. Voi ei, kamala tilanne.
  En tiedä onko tästä mitään apua, mutta meidän tienoilla on sellainen FB-ryhmä, josta saa pyytää apua jos jonkinmoiseen tarpeeseen, mm. tietokoneen korjaukseen, neulomisen opettamiseen tai ihan mihin vaan. Onkohan teilläpäin samanlaista olemassa, tai kannattaisiko sellainen perustaa?

  Toivon niin, että asiat korjaantuu ja parantuu siellä mahdollisimman pian. Kyllä kaiken on vielä muututtava paremmaksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan en ole huomannut, mutta täytyypä koittaa tutkia. Kiitos vinkistä!!
   Muuttuu se, aikanaan <3

   Poista
 11. Toi on tuttua, kaikki hajoo silloinku ei ole rahaa :-/

  VastaaPoista
 12. Ihan suosta:( täällä kans uusittu näitä koneita tän syksyy.
  Ensin joutu mun "äly"-puhelin jonkun älykkäämmän käsiin, hävis sille tielleen, joutus hommaamaan uuden. Sitten läppäri sano ittensä irti,joutus hommaamaan uuden, nyt viime viikolla hajos ukon läppäri, joutus hommaamaan uuden..ni sanonko mitä..

  VastaaPoista
 13. Heippa. Mitäs tähän voi sanoa muuta kuin jaksa uskoa että pikkuhiljaa eteenpäin. Elämä ON. Koita ottaa päivä kerrallaan ja niistä pienistä (isoista) asioista sä osaatkin olla kiitollinen ja huomata esim. kauniita asioita jotka auttavat jaksamaan.
  Aurinkoiset terkut täältá ei nyt niin lämpimästä Epsanjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terkuista!!! Toivottavasti sielläkin on kaikki hyvin.

   Poista
 14. Kiitos. Arkea. Laittanen blogini kiinni nyt, Se on jotenkin menettänyt merkityksensä näillä erin. Kiitos sinulle kaikesta ja muhunhan tiedät saavasi yhteyttä muuttakin kautta jos tarve-halua on. Muaks.

  VastaaPoista
 15. Suljen blogini, voit lukea hei heit,,,,

  VastaaPoista

Ilahdun jokaisesta, pienestäkin, kommentista.. Kiitos ja Pus!