perjantai 8. tammikuuta 2016

Näyttää kauniilta, mutta aiheuttaa ongelmia

Tekeehän tuo pakkanen kaiken kauniiksi! Huisin kauniita jääkukkia ikkunaan ja maisemakin on kaunis...hyytävän kaunis. Pikkasen se aiheuttaa extremeäkin elämään; saa jännätä, lähteekö auto käyntiin ja sen sellaista. Sen jälkeen saa huomata, että veikan auto ei, joten mun auto siirtyikin sitten hälle. Mitäs mä sillä, kotona on hyvä (ja lämmin) olla.
Saa myös jännätä, tuleeko rosmomörköryöstäjä yöllä kotiin, kun ulko-ovi ei mene lukkoon. Ajattelin sen johtuvan pakkasesta ja lukkosulaa suihkin sinnetänne ympäriinsä, muttei auttanut. Renasin ja ronksottelin, ei auttanut. Veikka sitä sitten vähän katsoi ja totesi ettei kieleke edes osu koloonsa, joten ei voi lukkoon mennäkään. Ovethan meille vaihdettiin silloin reipas kuukausi sitten, lienee pakkasen aiheuttamana joku nyt liikkunut, eikä lukko osu enää kohdilleen. Huoltomiehelle soitettu. Mukava tunne ei ollut illalla, kun piti mennä nukkumaan ovi avonaisena. En tykkää! Laitoin sitten nerokkaana kattilankannen sekä ulko- että välioven kahvaan niin, että kalina kuuluu, jos joku yrittää sisälle. Juuri nukahtamaisillani mietin, että mitäs hyötyä siitä sitten on, kuulen vaan aikaisemmin että rosmomörkö on tulossa. Ehdin siis pelätäkin kauemmin. Blondi. Saman tein silti toisenakin yönä. 
Nyt on jo lukko korjattu. Paitsi että pakkasen lauhduttua voi olla ettei lukko toimi taaskaan. No, sitten taas soitto huoltoyhtiöön ja mies pikaisesti paikalle. Se tässä vuokra-asumisessa on ihanaa, että ei tarvitse kuin rimpauttaa....miekkoset tulee kun ehtii.
Saa myös jännätä, tuleeko Nuorimmainen koulusta kotiin jäässä vai jäässä. Trikoopuserolla ja syksytakilla lähti eilen. Pakkasta aamulla 29,3. Jaiks. Pipo sentään kelpasi, mutta ei puhettakaan toppatakista. No, ehkä se huomenna haluaa jo laittaa senkin. Pue nyt viistoista vee väkisin ja sanat ei tehoa. Ihan on kun äitinsä, kun se päättää jonkun asian, niin asia on sitten niin. Vaikka että talvella on kesä, tai jotain.
(lisäys: kyllä, tänä aamuna meni toppatakki päälle ihan käskemättä..)
Pakkanen tekee myös sen, että mun makkarissa huutaa patteri täysillä. Lämpötila +27, ei siis kovin mukava nukkumiseen. Patterin säätimen ronkslaaminen ei auta. Blondi ratkaisee asian siten, että nukkuu ikkuna auki 28 asteen pakkasella ja patteri huutaa vissiin entistä kovempaa. Miellyttävä ilma oli kuitenkin nukkua. Mitäpä sitä muutakaan tekee kympiltä illalla kuin ratkaisee asian näin? Nooh, kohta lauhtuu ja patteritkin toimii taas kiltisti, toivon.

Mun päivät kuluu tässä tippoja tiputellessa. Tunnin välein tiputtelen yksiä. Kahta muuta sitten vähän harvemmin. Jännä juttu, että tunnin päästä silmässä sen huomaa, että aika on kulunut. Alkaa tosi nopeasti vihloa. Ilmeisesti kortisoni auttaa niin nopeasti. Nyt on hyvä tietää, että jos tämän taudin taltuttua tauti uusii, on portti sairaalalla heti auki, eikä tarvitse mennä tk:n kautta..oireiden ilmaannuttua vaan heti silmäpolille, oli arki tai pyhä.
Lukea ei oikein voi, eikä kutoa, eikä helmeillä. Pitää keksiä siis kaikkea "suurta" tehtävää. Kuulostaa mahtipontiselta, mutta tarkoittaa käytännössä imurointia, pyykinpesua ja sensellaista mukavaa. 

Nokka pitää laittaa tänään ulos, kauppa katsuu. Onneksi tänään tuli vähän rahaa. 


Ps. Tuli tuosta partaäijäpurkista mieleeni; olenko mä muistanut kertoa teille suolamansikoista?  
16 kommenttia:

 1. Tuli niin mieleen se meidän vuoden takainen oviepisodi. Kolme kuukautta siinä odoteltiin uutta ovea niin, että oven vieressä olevassa rikotussa ikkunassa oli vain pahvinpala.
  Meillä oli se etu, että vaikka kyseessä olikin ulko- ovi, sitä ei nähnyt kukaan sivullinen, sillä tässä on ensin sellainen suljettu sisäpiha/ puutarha. En osaa kuvailla niin, että sen voisi ymmärtää. Mutta tielle käsin näyttää siltä, että siihen näkyvä ovi on meidän ulko- ovi, joskin se ovi on vasta porttina tuohon sisäpihaan.
  Mutta kyllä silloin joskus kävi mielessä, että koskahan mahdan saada yöllisiä vieraita. Niitä kutsumattomia sellaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks ette saaneet!!! Muistankin että teillä oli pitkään oviongelmia...

   Poista
 2. Nää on kyllä niin hanurista nyt nää kelit. Grrr. Mulla menee harvoin hermot, mutta nyt on mennyt. Ensin jäätyi yläkerran ilmalämpöpumppu, joka on ainut lämmitys siellä. Sitten (tai ehkä jo ennen) jäätyi suihkun lämminvesiputket. Jääkylmää kyllä tulee liruttamalla. Hrrr. Auto on toistaiseksi (kopkop) vielä lähtenyt käyntiin, kun sitä ensin pitää tuntitolkulla johdon päässä. Mutta veikkaan, että kauaa ei pelitä sekään. Muistutti aamulla ihan jäätynyttä halkopinoa.

  Mutta että ulko-ovi ei mene lukkoon. Hui. Joskin meillä jää usein vahingossa auki, mutta ei sentään rakosillen. Eipä tulis uni silmään tosiaankaan, mutta onneks keksit ne kattilankannet :D. (Silloin kun olin nuori ja kotona haluttiin kuulla, milloin tulen kotiin, ulko-ovea vasten oli viritetty harjanvarsi, joka sitten kaatuessaan kolahti sen verran, että paljasti tulijan. Paitsi että aika äkkiä opin avaamaan oven niin hitaasti, että sain ujutettua käden sieltä välistä ja siirrettyä varren sivuun).

  Silmäongelmat on todella tylsiä. Kokemusta on. Toivottavasti pääset siitä pian eroon, eikä uusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon tuntuu aiheuttaneen ihmisille kaikenlaista ongelmaa. Toivottavasti teillä ei tule lisää ikävyyksiä!
   Heeh, kepulikeinot siis teininä otettu käyttöön ;)

   Poista
 3. Partaäijään liittyvistä suolamansikoista en ainakaan muista kuulleeni. Lukeneeni. Pakkanen sais kyllä jo lauhtua...

  VastaaPoista
 4. Et oo kertonut suolamansikoista, kerro!

  Mä tein eilen saman huomion: kuun sirppi näytti upealta, samoin mieletön punainen auringonmöllykkä joka kohta sen jälkeen nousi taivaanrantaan. Tosi tosi kaunista, mutta ihan sairaan kylmää. Yli kolkyt, hrrr!

  VastaaPoista
 5. Kattilankansijuttua nauroin vedet silmissä. Joten kiitos päivän nauruista. Itse olisin varmaan kasannut sohvat ja ruokapöydät oven eteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ole hyvä vaan :) Blondit on kato tällasia....

   Poista
 6. Pakkanen aiheuttaa häikkää vähän joka asiassa ja se ei ole mukavaa se. Kohta kun pakkanen lauhtuu, niin saadaan lukea putkirikoista ja sulatuksien aiheuttamista tulipaloista etc. joten toisinaan tuntuu että pelkkää vastusta ko tämä pohjoisen pallonpuoliskon elämä :)

  Suolamansikoista et ole kertonut joten heti heräs mielenkiinto jo senkin takia että se aikoinani Marjaanalta saama suolasuklaa oli niin helvetin hyvää että ajattelin josko mansikoissa ois sama taika?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei. Mä voin sanoa, että makuelämyksestä ei ole kyse!!!!
   Ainakin putkimiehillä ja remppasedillä riittää nyt töitä. Kai senkin voi tavallaan katsoo positiiviseks? Tosin, voishan se olla vähän tasaisempi se jakauma...

   Poista
 7. Suolamansikat..? Kuulostaa mielenkiintoiselta.. niinkuin kaappikin näyttää kuin omaa katselisi, mulla ollut nyt 2 vapaata ja nokkaani en ole ulos pistänyt, enkä pistä, ennekuin pakosta.. Ei olemua varten tällaiset kelit..hrrhh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä mua! Eikä mulla ollut tosiaan autoakaan eikä hynää, millä käydä kaupassa. Tulipahan tyhjättyä kaappi kunnolla.
   Joo, suolamansikat selitetään myöh!

   Poista
 8. Tsemppiä 100 kiloa! Selvennätkö vähän suolamasinkoita??? Puss ja valoisaa vilo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä kirjotan mansikoista tarinaa... Toivotaan, et vilo on valoisa <3

   Poista

Ilahdun jokaisesta, pienestäkin, kommentista.. Kiitos ja Pus!