lauantai 2. tammikuuta 2016

Tehojuoma ja sillisalaattia


Vuoden eka päivä alkoi ulkoilulla. Juhuu, mä olin ylpeä itsestäni! Matkalla oli pakko leikkipuistossa laskea vähän liukumäkeä...

Vaatekaappi oli taas päässyt räjähtämään aivan kaameaksi. Niin kaameaksi, että Nuorimmainen otti ja siivosi (pyytämättä) oman puolensa  jo joululomansa alussa. Enhän mä voinut sitten katsella omaa räjähdyksen läpi käynyttä puoltani ja sain aikaiseksi siivota omani. Hyvä mieli. Siisti kaappi. 

Keittelin myös tehojuomaa. (In) kivääriähän mä olen käyttänyt syksystä asti päivittäin, mutta nyt kokeilin tällaista litkua. Keittelin inkivääriä aikansa, lisäsin vihreää teetä ja sitruunaa, vähän kanelia.
Täällä juttu ihmejuomasta, tuon mukaan mukaelin. Ihan samallatavallahan ei tietenkään voi tehdä kun käsketään.. Katsotaan, nostaako juoma mut kattoon ja tekee ihmepiristymisen (ja -parantumisenkin samantien). Paljonhan inkivääriä hehkutetaan. Tykkään myös inkiväärin mausta, teessä se saa aikaan mukavaa potkua, pientä "tulisuutta". 

Tämä matami se vaan ei kerralla (eikä viidellä) usko. Uudenvuodenaattona pääsin saunaan. Ihanaa! Mä rakastan lämpöä ja sauna tuntuu niin hyvältä! Vaan ei...vikatikki. Tunnin päästä saunasta mä oli taas niin kipeä, särkevä, tärisevä ja "krapulainen" ettei mitään rajaa. Sauna ja tämä fucking tauti vaan ei ei EI sovi yhteen. Opinkohan jo? Luultavasti en. 

Tämä päivä on vielä ihan tyhjää täynnä. Ihan itse voin päättää, minne menen, vai menenkö minnekään. Tapaanko ketään vai en. Hyvä päivä tästä tulee jokatapauksessa, sellainen on fiilis!

Tämä teksti putkahti jostakin netin syövereistä
 eteen, oliskohan ollut Hidasta Elämää- sivustolta.  Aika hyvä:


Menetkö illalla lenkille vai jäätkö sohvalle.
Nousetko portaat vai otatko hissin.
Annatko anteeksi vai oletko katkera.
Menetkö kävellen vai sittenkin pyörällä.
Oletko koko päivän pahalla tuulella vai annatko tunteen tulla, mennä ja hiipua.
Yritätkö saada asiasi selväksi huutamalla vai selitätkö vielä kerran.
Elätkö rakkauden vai vihan kautta.
Luetko kirjan vai katsotko telkkaria.
Murehditko sinulle tehtyjä vääryyksiä vai annatko olla.
Juotko aamulla kahvia vai teetä.
Sanotko, että miksi minä vai sanotko sittenkin, no hitto, että miksipä en minä.
Menetkö elämässäsi eteenpäin vai jäätkö jumiin menneeseen.
Oletko tässä hetkessä vai ihan jossain muualla.
Laitatko tänään jalkaasi lenkkarit vai pikkukengät.
Luotatko omaan sisäiseen voimaasi vai odotatko, että toiset ihmiset, materia ja muu maailma tekevät sinut onnelliseksi.
Ymmärrätkö sen, että jokaisella on asioista oma näkökulmansa vai väitätkö viimeiseen asti, että sinä olet oikeassa.
Katsotko peiliin vai syytätkö muita.
Raahaudut elämästä läpi vai elätkö hyvää arkea.
Onko lasi puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä.
Kaikkeen et voi vaikuttaa etkä kaikesta edes päättää. Onneksi moneen asiaan elämässäsi voit. Ennen kaikkea vaikuttaa, mutta myös päättää.

17 kommenttia:

 1. Moi! AIWAN ihastuttava postaus! Niin ihana tuo jostain syövereistä löytynyt elämää suurempi teksti. JA inkivääriä miekin käytän, ja kah, huvin vuoksi olen joskus lisännyt inkiväärijuomaan kaneliakin :)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

  VastaaPoista
 2. Sä oot siellä pistänyt tullemaan niin kuin mäkin. Hyvä me.
  Tästä on hyvä jatkaa.

  Ja tossa hidasta elää- tekstissä on jääkaappi ainesta.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HYVÄ ME! Jep, siihen sen voiskin laittaa (jos siihen mahtuu) :-D

   Poista
 3. Inkivääri taitaa auttaa myös niveliin ;-)

  Mut joo, mainio teksti! Mulle taitaa tulla lepopäivä, on sen verran pakkasta ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juups, nivelten takia mä tätä alunperin aloin käyttää. Sit löysin kaikkia muitakin hyviä juttuja inkivääristä.
   Lomalla tartteekin levätä ;)

   Poista
 4. Oiekin hävettää koska mä en edes poistunut kämpästäni eilisen päivän aikana!
  Tänään olikin sitten pakko lähteä ulkoiluttamaan Syyrialaista ja olen liikeellä vähän samalla teemalla kuin sinäkin inkiväärijuomasi kanssa sillä mä kävin eräässä terveystuotekaupassa kyselemässä kaikenlaista koska tosiasiahan on että mä syön ehkä hieman liian ykspuolisesti. No, mitään ei kuitenkaan tarttunut mukaan ja se nainen oli tosi mukava sillä se jaksoi hymyillen kertoa mulle kaikista tuotteista johon minä vanhana skeptikkona suhtauduin kenties turhan epäilevästi.

  Tosi kurjaa kun et sairautes takia pääse saunaan!
  Saunassa on mukava käydä sillä se hakkaa suihkun mennen tullen mutta en ole ottanut saunavuoroa sen takia että kellon kanssa saunominen ei ole mistään kotoisin.

  Jaksamista rakas Helmi!
  Usko vaan, vielä tulee sekin päivä että oot ihan okei ja pääset taas nauttimaan siitä kaikesta mistä nyt jäät paitsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos nyt ihan järkevästi ajatellaan, niin se, ettei voi käydä saunassa, ei ole kuolemaksi. Paljon pahempiakin suruja on. Pitää vaan totutella asiaan, kyllä se joskus lakkaa kirvelemästä ;)

   Tollasia laiskan miehen päiviä sä saat kuule pitääkin, ja monta! Oot sä sen verran reippahasti tässä viime ajat mennyt..

   Vitskut ja muut hyvät aineethan olis tietty hyvä saada ruuasta, eikä nappeina, mutta toisaalta mä tiedän senkin, ettei kaikki oo aina mahdollista, monestakin eri syystä. Toivottavasti sä löydät halutunlaiset potkua ja terveyttä antavat aineet jostakin puodista.
   Ihan uteliaisuudesta kysyn, että syötkö maitohappobakteereja? Kuntoutuksessa (ja muuallakin) niiden nimeen vannotaan niin kovin. Säkin kun popsit paljon pillereitä, ne vois tehdä sun suolistolle gutaa.

   Poista
  2. En syö maitohappobakteereita koska ne ei oikein toimi mutta sen sijaan niinä aikoina kun syöminen jää vähemmälle ja on sitä pelkkää kahvia, sämpylää ja lääkkeitä, niin mä käytän Pegorion'ia. Vesilasiin (mehu, maito ja muutkin käyvät) sekoitetaan 12 gramman pussukka illoin ja aamuin ja vatsa sekä suolisto toimii moitteetomasti. Pegorioina siksi että vaikka toisessa käyttämistäni oksikodoneista on naloksoni mukana ehkäisemässä ummetusta, niin Pegorion pitää "suoliston toiminnassa" ja tämä toteutuu silloinkin kun syöminen jää lähes olemattomalle tasolle eli Pegorion ei ole yksinomaan lääkesidonnainen vaan sitä voi käyttää muutenkin.

   Vitamiineja joo mutta kun mä en usko purkitettuihin sellaisiin ja kun muut vitamiinien lähteet on sitä mitä ne on, niin aika huonolla mennään. Jotain pitää keksiä nyt kun on aikaa tai asia jää hoitamatta.

   Poista
  3. Mun ajatus ei ollutkaan tässä vatsan toiminta. Vaan maitohapot siinä mielessä, että yöksi kun ottaa, se "korjaa" suoliston pintaa ja suolisto pystyy paremmin ottamaan vastaan/sen kautta imeytyy ravintoaineet paremmin. Näin mulle ravterapeutti paasasi, kun kerroin, ettei mulla rauta meinaa riittää millään, hemoglobiini aina persiistä, vaikka söisi mitä. Totesi, että suolisto on saatava kuntoon, niin johan alkaa imeytyä.
   Näin asia mustavalkoisesti kiteytettynä. Eli maitohappobakteeria ihan suoliston hyvinvoinnin tueksi/avuksi. Kehotti ottamaan jokatoinen ilta.

   Poista
  4. No sitä samaa tuo Pegorion tekee, siis sen lisäksi että se pitää suoliston "käynnissä" vaikkei söis juur mitään.

   Niin ja vaikka tämä ei asiaan mitenkään liity, niin jostain syystä täältä on leijaillut suuria sydämiä sinne teikäläisen suuntaan. Oot sä vaan semmonen tyyppi <3

   Poista
 5. Hyvää alkanutta vuotta täältä Kivimäestä :) Hyviä ajatuksia tuossa sun poimimassa tekstissä, moneen asiaan voi vaikuttaa sillä miten niihin suhtautuu. Terveys/sairaus vaan on sellainen juttu että siihen ei voi läheskään aina vaikuttaa ainakaan paljoa. Sulle toivon terveempää vuotta kuin mennyt vuosi ja iloa elämääsi myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! NIinhän se on, terveys on sellainen, johon ei kauheasti voi. Tai tietysti voi sen minkä pystyy, muttei kokonaan. Tuo talous on valitettavasti toinen, ainakin tällä hetkellä. Mutta näillä mennään ja koetetaan pitää Asenne kohdallaan. HYvää ja reipasta uuttavuotta myös sinne kauniiseen Kivimäkeen!

   Poista
 6. Hyvinhän se vuosi on alkanut (paitsi tuo sauna). Tuo jutustelusi maitohappobakteerista oli tosi mielenkiintoinen. Taidanpa siirtyä kerhoosi ja pistää vatsan parempaan kuntoon =)

  En tiedä mikä sun raudan puutteen syy on. Minulla todettiin keväällä, että rauta-arvot on nollassa. Erikoislekuri sanoi, että jos rautatableteilla meinaa saada rauta-arvot nousemaan niitä pitäisi syödä päivässä neljä tbl (eli kamalan iso määrä). Harvojen vatsat kestää tuollaista määrää, mutta mitä enemmän rautaa pillereistä saa, sen parempi. Jos määrä on pieni, niin keho ei saa varastoitua sitä vaan on jatkuvassa puutostilassa. Rautatabletteja pitäisi syödä 6-9 kk ja sitten tason pitäisi olla jo parempi. Sulla nyt on muutakin menossa, joten en tiedä päteekö tämä ohje sinuun. Rautaa voi myös antaa suoraan suoneen, nopeaa ja vähän hintavaa, mutta puutostila loppuu samantien.

  Mutta unohda sepustus, jos tiedät mistä vaiva johtuu ja jos sulla on jo apua asian kanssa ;-)

  Suloista sunnuntai-iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitohapon nimeen siellä tosiaan vannottiin. Koklaa ihmeessä, ei se mitään ota jos ei annakaan...
   Mä oon aina ollut huono raudanomistaja. Ei sitä sen kummemmin ole tutkittu. Ei varmaan ole tarpeeksi alhaalla. Nestemäinen rauta tehoaa mulla paremmin kuin tabletit.

   Poista
 7. Juu ymmärrän, että tuota saunomisjuttua ei ole helppo oppia, kun se on niin ihanaa. Miehelläni on sama juttu, ettei voi kauan saunoa.
  Inkivääri on hyvää, juomana en ole juurikaan kokeillut.
  Oikein hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin yritin varovaisesti ja lyhyen aikaa, mutta ei auttanut...kokonaan pois vaan mun ruokavaliosta tuo sauna.
   Hyvää uutta vuotta sulle myös!

   Poista

Ilahdun jokaisesta, pienestäkin, kommentista.. Kiitos ja Pus!