keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Sulateltavaa

Polikeikka on sitten käyty. Tulihan siellä....kaikenlaista. Kirjaanpa tänne taas kaiken, ihan itsellekin muistiin.

Joulukuisissa magneettikuvissa löytyi selän SI-nikamasta massiivinen nivelrikko. Asialle ei voi mitään, kipulääkettä vaan lisää ja lisää ja lisää..

Lisätään vanhan lääkityksen (Metoject, Salazopyrin, Panadol) päälle biologinen lääke. Piikkinä sekin. 
Keuhkokuumepiikki tuikattiin habaan saman tien.
Varattiin aika erikoisempiin verikokeisiin, tai siis sellaisiin, jotka pitää hoitaa keskussairaalassa, oman kylän labra ei käy.
Varattiin aika keuhkokuviin.
Määräys varata aika hammastarkastukseen.

Kun tämä kaikki on hoidettu, on uuden B-lausunnon aika, jonka saadessani toimitan Kelaan ja saan odottelun jälkeen erityiskorvattavuuden uudelle lääkkeelle. Sen jälkeen lääkäri kirjoittaa reseptin ja on aika aloittaa lääkkeen käyttö. 
Erityiskorvattavuudesta huolimatta 3 kk:n lääkeannokselle tulee hintaa 7-900 euroa, joka siis saa vuosimaksunkaton kerralla umpeen ja loppuvuoden lääkkeet saa muutamalla eurolla. 

Kolmen kuukauden kuluttua katsotaan lääkkeestä saatu vaste ja sen pitäisi olla hyvä. Elämä saattaisi alkaa voittaa. 

On vain oltava se 700-900 euroa, jolla ostaa eka satsi.

Ou jee. 


Ehkä mä sulattelen, ennen kuin alan kunnolla surra. 

Tyttären kanssa huomenna lääkäriin. On mahdollista, että meitä on kohta kaksi..

Sitten mä en enää jaksa.Lääkkeestä: " Humira estää immuunijärjestelmän TNF-alfan eli tuumorinekroositekijä alfan toimintaa. Psoriaatikoiden elimistössä tätä tekijää on liikaa ja liiallinen TNF-alfa aiheuttaa tulehdusta ja vaurioittaa terveitä kudoksia. Humira hillitsee ihon hilseilyä, kutinaa, nivelkipua sekä eteneviä nivelvaurioita aiheuttavaa prosessia"

23 kommenttia:

 1. No voi perse, toivottavasti valoa on tunnelin päässä näkyvissä! Ja jos ei jaksa niin saa välillä rypeä niin sitten taas voi kohta koittaa jaksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedä häntä mistään valosta, missään päässä.

   Poista
 2. Voi kauhistus... voimia sinne <3
  Mitä tässä voi muuta sanoa?
  Ajattelen sua ja teitä ja ymmärrän tosi hyvin huolesi...

  VastaaPoista
 3. Ou nou... :( Mulla aloitettiin kans Humira nyt alkuvuodesta. Käytin sitä aiemminkin, mutta se oli tauolla puolisentoista vuotta (avioeron ja erossa olon aikoihin EI vaan irronnut rahaa siihen). Mä ostin ekalla kerralla vaan yhden pakkauksen lääkettä - ihan siltä varalta, että jos jotain ei-toivottuja reaktioita olis tullut ja en ois pystynytkään käyttämään sitä, niin ei ois mennyt iso satsi lääkettä ja rahaa hukkaan.

  Toivottavasti sulla auttaa tuo lääke!! Voimia <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin eilen totakin....mutta kuulin, että noin ostettuna tulee vieläkin kalliimmaksi. Mikä tässä nyt on järkevää, tiedä häntä.
   Sekin on vaihtoehto, että en vaan aloita lääkettä, kun ei vaan OLE. Asia on nyt vielä niin uusi, että pitää selvitellä..soittoaika sossuun on jo varattu.

   Poista
  2. Sulla ilmeisesti auttaa? OLiko sulla ero jopa huomattava siihen väliin verraten, kun et käyttänyt?
   Ja kiitos voimista!

   Poista
  3. Se ei tuu sen kalliimmaksi, vaikka sen lääkkee ostaa noinkin. Käsitin, että jos ostaa kerralla yli 650 e lääkkeitä alkuvuodesta, niin se ylimenevä osa vähennetään heti samantien apteekissa - eli maksat max sen 650 e. Jos ostaa osissa, kuten mä tein, niin homma meni jotenkin näin: ekalla kerralla maksoin about 400 e. Lääkekattoon jäi siis vielä matkaa 250 e. Tokalla kerralla lääkeosto oli jotain 700e. Kelasta tuli automaattisesti korvaushakemus, jonka täytin ja laitoin liitteeksi tokan ostoskerran kuitin. Tulen saamaan takaisin sen osan, joka ylitti 650 e. Eli 700-250=450e. Joka tapauksessa joutuu maksaan max. sen 650e vuoden aikana. Sen jälkeen menee vaan se parin (?) euron korvaus per ostokerta.

   Mulla auttaa jonkin verran, mut en vielä osaa sanoa miten paljon. Oon ottanut vasta 3-4 pistosta, en muista edes tarkalleen. Menee varmaan pari-kolme-neljä kuukautta ennen kuin voi sanoa. Ja mullahan ei oireet ole olleet ihan hirveitä, mut sen verran kuitenkin, että lääkäri näki biologisen lääkityksen aiheelliseksi. Metotreksaatti ei mulle käy, niin sekin vaikutti asiaan.

   Poista
 4. MITVIT?? SIis miten voi olla TON HINTASIA lääkkeitä? En todellakaan tiennyt.

  En osaa sanoa muuta kuin, apinanraivoa tai tsemppiä tilanteeseen, tai ehkä toivoa siitä, että asiat pikku hiljaa paranevat/järjestyvät. Tai jotain.

  Rutistus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EIpä näistä tiä, jollei joudu tekemisiin.
   Mä ootan kanssa sitä Jotain.
   Kiitti *ruts*

   Poista
 5. Aivan törkeän kalliita lääkkeitä :(
  Harmittaa tilanteesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ajatellaan normikäsitystä hinta-laatusuhteesta, niin luulis ainakin auttavan :)
   Pitää selvitellä..

   Poista
 6. Nuo lääkkeet. Itse ainakin sain aloitus-satsiin sossulta rahaa. Siinähän täyttyy heti Kelan omavastuu, sekä se 50 ekua että se koko vuoden reilu 600 ekua. Sossu peri sitte takas sen, minkä minäkin sain Kelalta.
  Varmaan sossulta saanti kyllä riippuu omista tuloista ja menoista. Eli palkan suuruus ja muut tulot, omaisuudet ym. Sitten kysyivät myös tarkkaan menot. 7-sivuinen lomake piti täyttää niille. No, kannatti pakettia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sossuun tänään soitinkin ja tilannetta alustavasti kyselin. Pitää selvittää asioita sitämukaa kun eteen tulee. Näillänäkymin (ja jos rahat jostakin saan), niin lääkkeen käyttö pääsee alkuun touko-kesäkuussa. Mutta kaikki on vielä hyvin Jos.

   Poista
 7. Järkyttävä hinta on lääkkeelle, joskaan se nyt ei ihan puskista mulle tulltu. Eniten jäin myöskin miettimään, että etkö voisi saada edes jonkinlaista apua sossusta noihin kustannuksiin.
  Sillä aivan selvästi sinä toisenlaista lääkitystä tarvitset ja rahaa ei siihen ole. Piste ja loppu.
  Kyllä nyt vihdoinkin olisi jo aika sille, että edes kipujen puolesta elämäsi helpottaa. Se ei ole mun mielestä liikaa vaadittua tai toivottua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, saisi jo helpottaa.
   Sossun rahoihin mä en usko, ennenkuin mulla on mustaa valkoisella. Ja pitkä tie on sitä ennen, eikä sittenkään mikään varmaa. Mutta olen mä edes aloittanut prosessin...

   Poista
 8. Voi kauhistus mikä hinta lääkkeellä! Joskus ottaa ihan rutosti aivoon, kun sairauden hoidosta rokotetaan noin älyttömästi, ei riitä että jo sairaus sinänsä vie voimat ja valon elämästä, vielä pitäis tempaista jostain paksu tukko seteleitä lääkkeeseen, jonka tehostakaan ei ole varmuutta. Niin tuttua... joskus pitää todella miettiä olisiko mitään rahaksi muutettavaa elämässä, mutta kun ei ole. Oma pitkä sairastaminen taannoin vei talouden kuralle, sen kurominen ns. normaaliin on ihan mahdotonta. Ja koko ajan pelko persiissä että sairastuu uudestaan niin, että joutuu jälleen päivärahoille. Huh.
  Tsemppaan sua ajatuksen voimalla kun muuhunkaan en pysty, toivottavasti edes ajatus vähän lämmittää.
  Viimeinen lauseesi " sitten mä en enää jaksa" jäi pyörimään mieleeni. Mitä sitten tapahtuu kun ei jaksa? Sekin on niin tuttu tunne ettei enää jaksa, mutta aina ne voimat jostakin löytyy, niin sullakin, usko pois!

  Aurinkoa päiviisi kaikesta huolimatta lähettelee monisairas kanssasisar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa sinnekin! Selvästi tiedät, mitä kaikkea tämä tuo tullessaan...

   Poista
 9. Hei,no nyt on kyllä vitsit vähissä:(,toi on tosi rankka vaihe kun täytisi jaksaa hoitaa työ ja on tosi kipeä.Eikö teillä päin olisi ollut mahdollista saada tuota biologista suoneen tiputettuna saikulla?Olisi hoitokerran hinta noin alle 10 euroa joka 7.viikko.Haluan toivottaa sulle voimia,jaksamista ja elän niin hengessä mukana.
  Merja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei pahemmin naurata.
   Tuollaisesta mahdollisuudesta mä en edes tiennyt, eikä lääkärikään mitään maininnut. Pitääpä kuulostella tuokin..Kiitos vinkistä!
   Sulle myös jaksamista! Ja kiva kun seuraat ja kommentoit!

   Poista

Ilahdun jokaisesta, pienestäkin, kommentista.. Kiitos ja Pus!