keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Joku muu päätti puolestani

Joulu oli minulle hyvä. Siitäkin huolimatta ,  ettei se mennyt ollenkaan suunnitelmien mukaan. Oli pakko taipua olemaan kipeä ja nöyrtymään siihen, että muut laittoivat joulupöydän ja passasivat kun en oikein itse päässyt liikkumaan. Simsalabim napsahti tuo 'tauti', sekunnissa. Parhaani ensin koetin, itsepäinen kun taidan näissä jutuissa olla. Lopulta oli maastouduttava sohvaan ja nieltävä se, että ruuat ja lahjatkin kannetaan eteen. Hoidetaan kaikki. Tiskataan ja passataan. Olihan se ihanaa!! Kipu ei, mutta se muu.  (Punkun sijaan sain yhtä pöhnäyttävät tabletit).
Mietin, miksi huolenpitoa on niin kovin vaikea ottaa vastaan. Miksi on syyllinen ja hölmö olo. Nolokin.
Silti, yhtäkaikki; oli onnellista, yhteistä, naurua ja herkkuja.  Osa lähti illalla kotiin, osa siirtyi yötyöhön ja osa jäi yöksi. Yöllä oli hampaat irvessä hilattava itsensä ensin lattialle ja sitä kautta sohvalle, jossa oli parempi olla.
Onneksi, onneksi kävin jo aatonaattona hautausmaalla ja halimassa tärkeän, rakkaan vanhan ihmisen. Nuo olisivat jääneet vaivaamaan.
Ajatuksena oli myös nähdä ihmisiä ja ajella perässä Taloon, mutta jäi haaveeksi. Sen sijaan oli yöpaitapäivä, monta leffaa ja jouluherkkuja. Hyvä sekin, eikö. Tapaina pieni yritys ulkoilmaan,  ei viisasta. Paitsi mökkiytuvälle päälle. Viesti töihin ja arki-aamuna yritys päästä lääkäriin. Ja se huono omatunto josta en pääse eroon..
Silti, ihana joulu, läheiset, rakkaat ja ihanat. Nyyttärijouluherkkuja ja lahjojakin. Pieniä, minua ihastuttavia,  käytännöllisiä, mun näköisiä, itsetehtyjä, höpsötyksiä. Arvostan, kiitän ja nautin jokaisesta! Myös korteista <3 Yksi asia vielä postissa, koska en ole kyennyt noutamaan. Tulee siis vielä jälkijoulukin♡
Ja loppuvuosi saikkua.

16 kommenttia:

 1. Harmi kun sun joulu meni noin, mutta joskus se kroppa vaan päättää puolesta... Tsemppiä ja huono omatunto pois. Sun työ tuon on aiheuttanut kuitenkin!

  VastaaPoista
 2. Voi harmi sairastelua :( Hyvä, että silti pystyit nauttimaan joulusta ja olet varmasti passauksesi ansainnut ilman huonoa omaatuntoa! Parempia päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Teilläkin siellä oli aika 'erilainen' joulu...

   Poista
 3. Yritä nyt päästä siitä huonosta omatunnosta saikun ajaksi eroon! Toivottavasti selkä tokenee vuodenvaihteeseen mennessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, koitan :)
   Ihan jännityksellä ootan itsekin, aika 'outo' tää on, erilainen. Lieneekö sitä Tarjoavia sitten, sen kaikkia temppujahan en vielä tunne.

   Poista
 4. Mä kuule uskon, että tuo oli sinulle ihan paras joulu! Oli näet pakko levätä ja antaa toisten tehdä hommat. Kivut eivät ole kivoja, mutta tuollainen kunnon lepo on välillä tarpeen. Ihana joulu kuulostaa olleen, vaikka ei ihan ajatuksen lailla mennytkään. Niinhän siinä useimmiten käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta. Työsyksy on ollut todella rankka, niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Harmitti vaan se, kun kerrankin sai 4 päivää putkeen vapaata (erittäin harvinaista meillä) ja vielä pyhinä, niin käy näin. Mutta nyt levätä ja ihmetellään mikä vaivaa..
   Useampaan otteeseen olen koettanut sulle kommentoida, mutta ei vaan onnistu. Tiedoissa muka aina joku virhe.. Ekan tarinaan olisin vaan ottanut osaa ja silittänyt olkapäätä. Tsemppiä!

   Poista
  2. Kiitos Sinulle osanotosta ja silityksistä! Ne ovat edelleen tarpeen, sillä huomaan joka päivä kaipaavani sitä otusta, vaikka nautinkin tästä vapaudesta, jonka koirattomuus on suonut. Samalla olen huomannut, että ulkoilu tahtoo jäädä tosi vähiin, kun ei ole pakko lähteä. Jotain pitää keksiä!

   Poista
 5. Kun paikat sprakaa, niin sille ei voi mitään eikä siitä saa kärsiä huonoa omaatuntoa.
  Olen hiton onnellinen että sun joulus meni nukavaasti ja toivon tosissani että saisit helpotusta siihen selkääsi <3
  Mä nimittäin tiedän vähän miltä tuntuu kun selkä on rikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep,sä taatusti osaat samaistua.Tästä huonosta omastatunnosta oli just puhetta ja en siitä tykkää. Silti se vaan on :(

   Poista
 6. Toivotttavasti sä olet alkanut siellä jo vähän joustamaan niin suuntaan kuin toiseen. ;-)
  Minäkin makasin vielä enemmän passattavana koko joulun. Mutta se meni jopa niinkin. Ei se nyt noussut suosikkijouluksi, mutta ei oikein ollut vaihtoehtoja. Mutta en voi kuin kehua läpeensä sen sairaalan henkilökunnan. Oli sitten kyse siivoojista, keittiön väestä, labran väestä, hoitajista tai lääkäreistä, ne olivat ainakin kaikki niin ihanalla joulumielellä, eikä kenestäkään huokunut minkäänlainen ärsyyntyminen, kun joutui olla töissä.
  Yövuorossa mä istui kivan yöhoitajan kanssa kolmeen saakka turisten ja odottaen mun antibioottien tippuneen sisään, niitä meni siinä vaiheessa vielä sellainen arsenaali ja kaikki tietty suonen kautta.
  Ens jouluna ollaan sitten terveempiä. Todennäköisesti siis töissä. :-D

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa hienolta, että kaikki olivat hyvillä mielin. Mä lähetän sulle paljon sisua ja voimia, niin fyysisiä kuin henkisiäkin!

  VastaaPoista

Ilahdun jokaisesta, pienestäkin, kommentista.. Kiitos ja Pus!