perjantai 16. maaliskuuta 2018

AikalisäfiiliksiäHei, mä nautin aivan täysillä siitä, että saan herätä ilman kelloa. Ihan sama, onko kello sitten viisi vai kymmenen, kunhan saan herätä luonnollisesti. Ihan parasta.
Nautin myös siitä, että aamulla ei ole kiire ja hoppu. Mulle sopii niin hyvin se, että hörppään kupin kuumaa teetä ja varsinaista aamupalaa otan vasta tunnin-kahden päästä.
Nautin siitä, ettei päivässä ole välttämättä mitään sovittua ohjelmaa. Voin itse päättää. Usein toki käy niin, että sovin poikkeavani jossakin, mutta sekin on sitten spontaania ja mukavaa. Kaupassa käyntikin tuntuu luksukselta kiireettä. Ja jopa se, että olen jaksanut miettiä ruuanlaittoa ja tehnyt ruokaa kunnolla. Tuntuu hassulta, että se, että jaksan tehdä nakkikastiketta ja salaattia sekä keittää perunoita, on nyt niin hienoa. Tai lukea keskittyneesti uutisia. Lukea kirjaa. Käydä kävelyllä. Ommella. Kirjoittaa. Jaksaa ja pystyä tuollaisiin hyvin tavallisiin asioihin. 
Lunastin erään onnenpotkun seurauksena saamani palkinnon. On kuulkaa nyt niin nättiä, että! Tällaista hemmottelua ei mulla olisi koskaan ilman onnenpotkua. Joskus siis osallistuminen kannattaa. Ihanaa, nautin ihan täysillä. 
Hyrisytti mukavasti kun kuulin, miten takanapäin oi taivasteltu, että olenko mä sen ja sen äiti. "Luulin kavereiksi". Tirsk ja hyrihyri.
Kävin uimassa. Heti  mietin, miksen ole käynyt pitkään aikaan, yli vuoteen. Ai niin, kun en ole pystynyt. Mä olen selkeästi vesielävä ja nautin siitä. Se oli kivaa, hirmuisen kivaa! Päätin, että tästä alkaa mun uusi vesiliskokausi!
Tapasin ihmisiä vuosikymmenten takaa. Oli se aika jännää, eikä mua huvittanut oikeastaan yhtään, mutta olen iloinen, että menin. Oli mukavaa, nauravaista ja jonkun verran myös vanhaa tuttua. Selkeästi plussalla siis!
Onhan niitä huonoja päiviäkin. Kun sattuu eikä jaksa. Ei halua eikä pysty eikä edes halua pystyä. Kun valvoo tai herää painajaisiin. Silti se sellainen pohjalla oleva peruspystyminen on huomattavasti paremmalla tolalla kuin kuukausi sitten. Huippua. 
Taustalla tapahtuu koko ajan ajatustyötä tulevaisuutta varten, pienin askelin, mutta tapahtuu silti. Jotain pientä konkreettistakin. Joku täky on heitetty ja ehkä niitä heitellään lisää. 
Täkyjen ja hyvän olon hyrrätessä taustalla, se Rouva Tahdonvoima (se on ihan ehdottomasti naispuoleinen, koska se on niin hiton hankala ja hyvinkin tuuliviirimäinen) pitäisi saada kaivettua kolostaan. Ihan ehdottomasti. Ja mielellään pysyvästi. 

Tänään olin lääkärissä. Kuukausi lisää saikkua. Pitäisi ehkä olla innoissaan ja hehkuttaa, mutta... No, olen ehdottomasti hyvin helpottunut ja tiedän, että pystyn keskittymään tärkeämpiin asioihin paremmin, kun en koko ajan stressaa uutta lääkäriaikaa vaikkapa viikon päästä. Tämä hyvä. Oikein hyvä!

Mä tulen selviämään tästä kaikesta vielä voittajana. Ihan satavarmasti tulen! Siitäkin huolimatta, että pelästyin omaa kuvaani hissin peilissä. Turpea, silmäpussikas, väsynyt ja stressifinninaamainen otus  sieltä katsoi vastaan. Kyllä niin pistän senkin vielä seinää vasten!


24 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä, että sait jatkoa saikulle. Olit takuulla sen tarpeessa :) Rouva Tahdonvoima (ehdottomasti se tosiaan on naispuolinen, mullakin) vaikuttaisi nostavan päätään ja ehkä onkin jo pian kokonaan esillä.

  Voimaannuttavaa oloa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula. Tulihan sitä saikkua ;) Mukavaa viikonloppua sulle!

   Poista
 2. Ihanaa kuulla, että asiat siellä alkavat lutviutua. <3

  Ja hei mäkin olen vesihiisi, vesi niin on elementtini :)! samiksia ollaan tässä(kin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sihisetkö säkin hississä ? :-D Kyllä nää tästä, pikkuhiljaa, uskoisin.

   Poista
 3. Ihanaa iloa ja onnellisuutta, tulevaisuuden uskoa... <3 Varmasti selviätkin!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa taas niin tutulta! Tuolta minustakin tuntuu kun olen lomalla, on se sitten mikä loma tahansa. Haikeus iski kun luin, mikään raha ei korvaa tuota vapauden ja helpotuksen tunnetta. Pitäiskö... Hiukan jäi kiusaamaan salaperäisyys, mikä onnenpotku??? Ja mihin olet menossa, mitä suunnitelmia??? nimim. utelias ;) Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun siihen on valmis, niin pitää... ;)
   Onnenpotku oli kaksiosainen arvontavoitto, aiemmin kerroin siitä vähän. Nyt lunastin loput voitosta. Kauneudenhoitoa <3
   Mitään konkreettista "menoa" mulla ei vielä ole, mutta jo se, että mä kyselen, vinkkaan ja otan selvää, on mulle jo paljon...eli ajatus on kokonaan tulevaisuudessa ja luulen, että ainakaan kauaa siihen ei nykymeno sovi. Riippuu tietenkin taas miljoonasta eri asiasta. Mutta eihän sitä ikinä tiedä vaikka jossain kohtaa työpaikka vaihtuisi ;)
   Mikään en ole sanomaan, kun itsekin jahkaan ja käännän ja väännän ja annan mennä liian pitkälle, mutta..kyllä se aina vissiin kannattaa hakea muutosta jollain konstilla, jos oma olo on huono. Fyysinen tai henkinen. Tai molemmat. Tsemppiä Kirsi!

   Poista
 5. Oi miten hienoa se saikkuhomma! Ei ihmistä voi prässätä loputtomiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. Eikä voikaan. Firmat tosin on eri mieltä.

   Poista
 6. Hyvä, että sait pidemmän sairausloman. Ne lyhyet pätkät vain stressaa.

  Tiedän hyvin tuon tunteen nyt tk-eläkkeellä, kun voi valvoa ja nukkua oman tuntemuksen mukaan, voi lukea kirjaa kolmeen aamulla, ei se käynyt työssä ollessa. Toki minä huomioin miehen menot ja kuskaan tarvittaessa. Ja oma vointi tuo omat rajoitukset.

  Tee niitä mileuisia asioita ja pidä erityisesti huoli ulkoilusta niin paljon kuin jaksat. Kaikkea hyvää kevääseesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan täälläkin opiskelija tulee ja menee ja nukkuu ja syö, eli rytmin on oltava suurinpiirtein kohdallaan. Mutta silti on täysin eri asia kuin herätä ennen viittä muutaman tunnin unien jälkeen jne..
   Kyllä, yritän kovasti käyttää tuota ulkoilmaa hyväkseni. Ja muita mukavia asioita.
   Ihanaa kevättä ja hyviä ulkoiluhetkiä sulle!

   Poista
 7. Ihanaa!!! En lähde enää toistamaan muiden kommenteissa olleita asioita, mutta kuulostat päätyneen järjellä käyvän lääkärin juttusille.
  Tuntuu tosi hyvältä puolestasi. <3

  VastaaPoista
 8. Todella hyvä, että sairausloma jatkuu, se näyttää tekevän sinulle -kehollesi ja mielelle - todella hyvää <3.

  Ja ihanaa, että onni toi sinulle jotain mukavaa. Mene nyt myötävirrassa ja käy vesipetoilemassa. Vesi on parantava ilmeisen monella tapaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se todellakin tekee. Myötävirta tuntuu hyvältä! Mukavaa viikkoa B!

   Poista
 9. Mä olen niin helpottunut myös puolestasi. Siellä on näemmä lääkäri, joka on tosissaan ymmärtänyt, miten lopussa olit.
  Siinä sen huomaa myöskin, miten paukut oli loppu, kun nautit nyt ihan tavallisista arkipäivän asioista esim. laittaa kunnolla ruokaa.
  Ja kyllä sitä saa sairaslomasta iloita ja sinä aikana nauttiakin. Tai ainakin minä olen sellaisen vapauden itselleni antanut. Olen sanonut sen myös työnantajalleni, eikä hänkään sitä kavahtanut. Totesi vain, että on ilo kuulla, että koen sellaisia tunteita.
  Asioita ei nyt voi verrata suoraan toisiinsa, mutta kun ei nyt ole kummallakaan mistään flunssasta kyse, mistä tässä yritetään toipua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, mitä tarkoitat. Ei ole yhtään verrattavissa, mutta loppujenlopuksi, onko mikään?
   Tärkeää on toisen tsemppaus, myötäeläminen ja oma/toisen paraneminen.
   Kiitos <3

   Poista
 10. P.S. Jos multa tulee useempia kommentteja, niin vika ei ole muistissani. Kommentoin jo tänne aikaisemmin, mutta luultavasti mulla WiFi heitti mut just ulos, kun olin lähettämässä sitä tai jotain muuta vastaavaa.

  VastaaPoista
 11. Kuulostaa hyvälle <3

  Ja uiminen <3 <3 <3

  VastaaPoista
 12. Uiminen on kivaa! Mukava kun poikkesit :)

  VastaaPoista

Ilahdun jokaisesta, pienestäkin, kommentista.. Kiitos ja Pus!