sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Oodi herneenversoille!


Herneenversot tuo mulle kevään. Onko se se ihana hennon vihreä väri, keväällä esiin puskeva kasvatusinto vai valmiiden versojen ihana maku vaiko niiden suloinen kauneus? Niin kauniin kärhöisiä ja hennon vahvoja! Herkkua leivän päällä! 
Herneenversokevään voi aloittaa jo vähän varaslähdöllä, silloin kun siemeniä on vielä turha laittaa itämään. Suosittelen! Helppoa, halpaa, herkullista ja satoisaa!9 kommenttia:

 1. NIIN on. Laitoin eilen herneen versoja itämään. Niitä odotellessa. Maistuvat oikeastaan joka paikassa ja jopa paremmalle kuin itse herneet. Eikä niitä tarvi kuoria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herneetkin on ihania. Mutta näitä saa nopeammin ja helpommalla :)

   Poista
 2. Mä koitan idättää ituja pitkin talvea, siitä saa vähän vastaavan fiiliksen (kun multa on multa poissuljettu vaihtoehto...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, idättäminenkin on kivaa! Joku on tainnut talouspaperilla päällä kasvatella, toimiikohan se?

   Poista
  2. Ainakin rairuoho ja ohra itää paperilla ja niitä mä kestän, pitääpä kokeilla!!!

   Poista
  3. Jee, kerro sit!

   Poista
 3. Herneenversot ovat kyllä suosikkejani. Omat versot ei vaan kasva... vissiin liian ylivuotisista herneistä koitan :D Kasvatan mehustukseen myös vehnänorasta ja nyt laitoin myös lehtikaalia. Yritän saada siitä sellaista baby leaf versiota kasvatettua vanhassa karkkirasiassa... Saa nähdä kuinka käy. Kesällä lehtikaali kasvoi mahtavasti parvekkeella. Tänä vuonna uusinta ja syödään lehtikaaliöverit. Parvekkeen lehtikaalista tulikin ihanan hentoista eikä lainkaan niin sitkeää ja kovaa kuin normaali lehtikaali on.

  VastaaPoista
 4. Joskus aikojen alussa mäkin kasvatin vehnänorasta mehua varten. Oli niin pahaa, että se jäi :) Hennompi lehtikaali olis kyllä kiva, onhan se aika tuhtia kaupassa. Voisin kesällä kokeilla kans!

  VastaaPoista
 5. Kiitos muistutuksesta, pitääpä laittaa herneitä likoon tänään :) Versot on kasvatettavana ihan parhautta; kaunista, helppoa ja hyvää.

  VastaaPoista

Ilahdun jokaisesta, pienestäkin, kommentista.. Kiitos ja Pus!