keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Kaikki voitava on nyt tehty

Kyllä vaan kuulkaas! Byrokratiamyllytys ja papereiden hankkiminen sieltä sun täältä ja vähän tuoltakin, on suoritettu. On lykitty menemään anomuksia, hakemuksia ja pyyntöjä ja suurinpiirtein aneluja. Vielä, kun jaksaisi ja malttaisi odottaa päätöksiä. Ja niitä ihan taatusti tulevia lisäselvityspyyntöjä.
Nyt ei voi kuin odottaa. Osaan saattaa tulla vastaus viikon päästä ja osaan luvataan vastaus juhannukseen mennessä. Siellä koneisto raksuttaa ja käytännössähän siellä päätetään, mihin suuntaan tulevaisuus mua vie. Aika pelottavaa, varsinkin jos sattuu, että putoan kaikkien verkkojen läpi. Koitan kuitenkin olla surematta sitä nyt. 
Netistä löysin omaehtoisen ilmaisen "koulutuksen", jossa oppilaitos tarjoaa kolme iltaa vinkkejä ja käytännön tietoa uudelleenopiskelusta, monista mahdollisuuksista ja käytännön asioista asiaan liittyen. Kerta takana ja olipahan kiva ilta! Hurjan mukava tyyppi, täynnä tietoa ja intoa. Ilta oli niin antoisa, etteivät osallistujat meinanneet malttaa lähteä kotiin ollenkaan. Meidän onneksemme meitä ei ole montaa ja saamme aika yksilöllistäkin tietoa. Ehkä tämäkin poikii jotain?

Mä olen niin rakastanut tätä toukokuuta. On niin ihanaa nauttia lämmöstä ja kesästä! Siitäkin huolimatta, että kämppä on iltaisin sauna ja nivelten olo ei tykkää lämmöstä, mä koetan nauttia ihan täysillä. Kesä <3 Kesällä ihmisiltä kuoriutuu joku naamio, ne alkaa hymyillä ja puhua. Tapahtumia -ilmaisiakin- on joka lähtöön ja pihalla voi puuhata vaikka mitä. Vaikka mitä on jo nähty ja lisää tulee. Mieluusti soisin kesän ja talven vaihtavan pituudeltaan paikkaansa. Mihin anomuksen voisi lähettää? Tuutko mukaan anomaan? 

Entistä selvemmin huomaan ajan kuluessa, miten kaksi erilaista "asuinpaikkaa" mulla on. On talo, jossa ikkunasta katsoessani katson toista rivitaloa. Jossa seinien läpi kuulee, kun molempien puolien naapurit käy pissalla, pesee pyykkiä tai riitelee. Jossa pitää aina lähteä johonkin, jos haluaa ulos. Toki takapihan pläntillä voi istuksia, mutta samalla on kaikkien katseiden alla ja itse näkee kaiken pihassa tapahtuvan actionin. Ei sillä, etteikö se välillä olisi viihdyttävää :-D Varsinkin spiidomies hymyilyttä usein. (Ääneen en uskalla nauraa.)  Täällä ovat kuitenkin mun omat tavarat, karvaiset vauvat ja Nuorimmainen. Vähän me vielä tarvitaan toisiamme.. Lähellä muitakin rakkaita. Tykkään tästäkin, kyllä tämä ihan koti on. 
Silti, se toinen paikkakin on ihana. Ikkunasta katsoessa voin nähdä mitä upeimpia auringonlaskuja, eläinten liikehdintää pellolla. Tarvitsee vain mennä rappusille ja näen superkauniin maalaismiljöön, kuulen linnun laulua, tunnen tuulen huminaa. Haistan metsän, näen kukkia. Näen omin pikku kätösin puuhattuja juttuja (ja saakelisti yösärjettyjä, kun en malta lopettaa tai olla tekemättä)  ja miljoona uutta projektia. Pää pursuaa suunnitelmia ja olo on täällä onnellinen. Yhtään ei taaskaan voi vähätellä talon henkeä ja sen näkymätöntä asukasta. Saati miestä, joka siellä asuu. Talvella on pirun pimeää ja lumista, mutta toisaalta taas puista lähtevä lämpö ja tuli.. <3
Tämäkin systeemi selviää johonkin suuntaan joskus, aikanaan. 


Kun nyt jostain taikoisin rahaa laskuihin ja ruokaan, olisi kaikki miltei liian täydellistä. Pitää vaan malttaa odottaa.

16 kommenttia:

 1. Mä oon heti mukana anomassa kesälle lisäpituutta! Mulla menee nivelten suhteen niin, että lämmössä voim paremmin. Mikä onni tämän hetkinen lämpö onkaan - en ole voinut moneen viikkoon ottaa reumalääkkeitä, mutta silti nivelet voivat ihan ok. Toki toivon, että kaikilla olis hyvä vointi ihan kaikissa sääolosuhteissa.

  Muiskua ja iloa viikkoon! Ja ihan hurjasti peukkuja niille hakemuksille ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Onpa hienoa, että tämä sää jeesaa sua. Mukavaa loppuviikkoa :)

   Poista
 2. Hyvältä kuullostaa kaiken kaikkiaan ja "toinen" paikka aika verrattomalta. <3

  Kaikkea hyvää ja kaunista sinne, nautitaan kesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nauti sinäkin ja ota rauhallisesti :)

   Poista
 3. Kannatetaan kesän ja talven vaihtoa "päittäin". Jätetään ruska ja luonnon heräämisvaihe silleen, muuten kaikki uusiksi. En vain minäkään tiedä, mihin osoitteeseen ehdotuksen laittaisi?
  Nautitaan sillä välin tästä, mitä meillä on. Eli auringonpaiste jatkukoon! :)

  VastaaPoista
 4. Jännää :) Pidän peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Kiitos :)
   Tosin eilisiltana kului haaliessa jo lisäselvityksiä lisäselvityksiä niin että meinasi itku tulla. Jäi olo, että eipä taida natsata. No, ei voi kun odottaa.

   Poista
 5. Täältä ääni kesän ja talven vaihtamiseksi päikseen! :D

  VastaaPoista
 6. Toivon, että asiasi järjestyvät kaikki parhain päin. Sekä ammatillisesti että rakkaudessa.

  Toki osallistun "kesän lisäpituus"-adressiin. Minusta syksyn voisi lyhentää pelkkään ruskaan :)

  VastaaPoista
 7. Täältäkin ääni kesän ja talven vaihtamiselle! Kesä on vain niin ihanaa aikaa. Kaikki luonnon kauniit asiat, iloiset ja puheliaat ihmiset ja ihanat kesäasut vievät talvesta voiton ihan heittämällä :)

  VastaaPoista
 8. Täältä yksi ääni kesän pituuden lisäystä puoltamaan! Mulla on kesällä paljon parempi olo, sidekudossairauteni inhoaa yli kaiken kosteutta ja koleaa, kuiva pakkanen ja kesän lämpö sen sijaan parantavat vointia joten tätä lisää heti ja paljon! Ja valo on niin ihanaa, se tsemppaa vaikka olis hankalakin päivä.
  Voimia, uskoa huomiseen ja kivaa kesää!

  Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli, ihan kaikkea tuota samaa sinulle!

   Poista

Ilahdun jokaisesta, pienestäkin, kommentista.. Kiitos ja Pus!