lauantai 6. lokakuuta 2018

Uutta ja ihmeellistä

On se! 
Kaiken sen muun lisäksi tarjoutui yhtäkkiä tilaisuus osallistua koulun valintapäivään, joka hyvin sattuessaan jatkaisi mun suunnitelmia eteenpäin. Muutama päivä oli aikaa valmistautua, mutta en ottanut siitä ihan hirveitä paineita. Osa asioista vaan on sellaisia, ettei voi muuta kuin olla oma itsensä. Jännitti toki ihan kamalasti, mutta... "No, mä oon mä ja jos ei kelpaa, niin sitten se paikka ei oo mulle. Ihan turha esittää muuta kuin on, koska opiskeluaikana se paljastuu kuitenkin", koetin itselleni lempeästi jutella.  Kirjallinen tehtävä meni omasta mielestä ihan hyvin ja haastatteluosio myös. Silti ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Useampi viikko menee ennenkuin valinnat on selvät ja tietoa tulee. Yritän siis unohtaa koko jutun.
Ajelin siis kaupunkiin, jossa en muista olleeni ikinä ennen ja löysin itseni hienosti perille.  Valintapäivän mentyä niin hyvin  ja sen kunniaksi päätin etsiä yhden kirppiksen ja poiketa siellä. Ja hip hei, tein löytöjä! Aivan tuliterät kengät kolmella eurolla! Ja vielä toinen löytö, ihana vanha pinnatuoli. Kuusi euroa! Netissä niistä pyydetään välillä viittäkymppiä. Kaksi meillä jo on, enää toinen pari löytämättä, jippii. Silmissäni näen pinnatuolit erivärisinä, ihanina, keittiön pöydän ääressä. Vielä kaipaa vähän aikaa ja salapehmittelyä ;)
Mun "uuden uran" tsekkaaminen alkoi ja pää on ihan pyörällä. Aika hullua hypätä ihan täysin tuntemattomaan ilman minkäänlaista ennakkotietoa. Jos olet vaikkapa toimistoihminen, tai oikeastaan nyt mikä tahansa ammattilainen vain, kuvittele meneväsi vaikkapa laivan konehuoneeseen pyörimään ja ihmettelemään. Aivan pihalla kaikesta, mitä tapahtuu, mitä tehdään, miksi ja kenen kanssa. Paljon uusia ihmisiä, niin työkavereita kuin "asiakkaitakin". Mutta päivä ja asia kerrallaan. Olen koettanut tolkuttaa itselleni ettei ne voi odottaa multa juurikaan mitään ja ne myöskin tietää sen. On vaan hiljennettävä omat syyllisyydentunteet sun muut. Työ on niin erityyppistä kuin se, jota olen aina tehnyt, etten osaa oikein suhtautua siihen "työnä". Kukaan ei juokse, ei ole kiire, hektisyydestä ei tietoakaan. Ihmiset ehtii töiden lomassa jutella ja neuvoa. Ja niin tässä työssä kuuluukin, jutella. Ja hei, vessaankin voi mennä koska vaan. Tämä kaikki on niin kum-mal-lis-ta!
Se, että sain kahdelta työtä kanssani tekevältä mieheltä  kehuja jo ekan viikon aikana, on nostanut hurjasti itsetuntoa. 
Kausivaloja olen vähän viritellyt ja koettanut käydä lenkillä (aaltoja!!), pitääkseni pään kasassa. Työasiat pyörii mielessä, mutta se nyt on tässä kohtaa luonnollista. Koetan ottaa iiiihan rauhassa.
Viikonloppu on edessä ja kyllä se varmaan ihan tarpeeseen tulee. Paljon ulkoilmaa ja syyspuuhia suunnitteilla, kotoilua ja bonuslapsia. Omiakin kenties, toivottavasti <3

Kaunista ja hyvää viikonloppua sulle.  
19 kommenttia:

 1. Kirppislöydöt lämmittää aina :) Ja kehut.

  VastaaPoista
 2. Voi hitsi kun jää vaivaamaan, että mhin olet siirtymässä/ siirtynyt ja mistä!!??? Arvailuja, että et ole ainakaan hoitoalalle menossa, mutta sieltä todennäköisesti tulossa...Oisko jotain tietokonejuttua.... Valota nyt vähän ;)

  t.Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Kirsi sua :) Suurmuonituspuuhista tulen ja pääasiassa ohjaustyötä teen nyt. Voitaisiin laskea henkiseksi hoitotyöksi..

   Poista
 3. Onnea hurjasti uuteen, sä tulet niin olemaan timanttia. Olen siitä aivan varma. Muiskuja <3<3

  VastaaPoista
 4. Elämäsi muuttuukin oikein kunnon rysäyksellä joka tavalla. Varmasti välillä kauhistuttaa ja jännittääkin mutta hienoa se on! Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Just näinhän se menee mutta mennään päivä kerrallaan..

   Poista
 5. Kuulostaa tosi hienolta. Nautinnollista viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
 6. Ihanat kengät - ja ihania kuulumisia. Mä pidän sulle peukkuja <3

  VastaaPoista
 7. Voi että kun tuli hyvä mieli tätä lukiessani. Just näitä kaikki asioita toivon sulle. <3
  Nyt on aika monenlaisen "ei mukavan" jäädä taakse. Kliseistä joo, mutta niistäkin ajoista ammennat ihan varmasti paljon hyvää. Mutta ei niitä silti kaivata takaisin. :-)
  Ihanaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samaa mieltä; monta asiaa näkee toisin tätä nykyä..
   Kivaa viikonlopun jatkoa sinnekin!

   Poista
 8. Paljon tsemppiä muutosten syksyyn. Uskon, että kaikki menee loistavasti. <3

  Kausivalot on jo täälläkin viritetty, vaikka minä tosin sanon niitä vaan vanhanaikaisesti jouluvaloiksi, kun en muistanut tuota kausivalo-nimeä. Se onkin paljon kivempi nimitys: ei tule niin syyllinen olo, että on jouluvalot jo lokakuun alussa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Hih, mäkin oon aivopessyt itseäni tuohon nimeen ihan saman syyn takia :)

   Poista
 9. Tsemppiä muutokseen, sinun asenteellasi pärjää aivan varmasti!

  VastaaPoista

Ilahdun jokaisesta, pienestäkin, kommentista.. Kiitos ja Pus!